Προσλήψεις 6.100 ατόμων στην Υγεία ανακοίνωσε ο Πολάκης

Για 6.100 προσλήψεις, που θα γίνουν στον χώρο της Υγείας, από τις οποίες οι 2.150 αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, ενημέρωσε την Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέθεσε στοιχεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε προσωπικό από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης, η οποία - όπως είπε - ανέρχεται σε 18.612 άτομα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Σπύρου Λυκούδη, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι το ΕΣΥ έχει να δει τέτοια ενίσχυση από τη δεκαετία του '80 και προσέθεσε πως με αυτό το προσωπικό (με 8.380 άτομα να έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία) και με την χρηματοδότηση που έχει δοθεί, είναι σαφές ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που είχε όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, ο κ. Πολάκης ενημέρωσε ότι 1.833 άτομα είναι σε διαδικασία να αναλάβουν υπηρεσία με ολοκληρωμένες προκηρύξεις από διάφορες κατηγορίες, από τα οποία οι 1.423 είναι μόνιμο προσωπικό. Προκηρύξεις που έχουν γίνει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί αφορούν 2.083 άτομα υγειονομικό προσωπικό.

Επίσης, για προκήρυξη είναι 1840 θέσεις μόνιμων γιατρών, 3.100 για τις ΤΟΜΥ (που ξεκινούν μέσα στον επόμενο μήνα), ενώ θα υπάρξει επαναπροκήρυξη 850 θέσεων από τον ΟΑΕΔ, 40 για το ΕΚΑΒ και 270 θέσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, για τις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων κ.λπ.. «Αυτοί είναι οι 6100, από τους οποίους οι 2150 είναι μόνιμοι», είπε ο κ. Πολάκης.

Προσέθεσε επίσης, ότι έχει ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ, καθώς ενισχύεται τώρα με 93 άτομα, πέρσι προσέλαβε 186, ενώ θα προκηρυχθούν άλλες 40 θέσεις κι έχει κι άλλα 40 άτομα από ειδικές θέσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα