ΑΣΕΠ: Κατατέθηκαν 200.000 αιτήσεις για… 242 τραυματιοφορείς!

Ισάξιο με… λαχείο έχει γίνει στις μέρες μας το ΑΣΕΠ, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας ψάχνουν εναγωνίως μια θέση στο Δημόσιο προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι ακόμα και να «ξενιτευτούν», μετακομίζοντας από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, αρκεί να έχουν ένα σταθερό (έστω και πενιχρό) μισθό, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ένα νέο νοικοκυριό σε μια άλλη περιοχή της χώρας έχει εξίσου πολλά έξοδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτό το διάστημα έχει σημάνει… συναγερμός στο ΑΣΕΠ, καθώς μετά από χρόνια, δημοσιεύονται στο ΦΕΚ οι πρώτοι διαγωνισμοί μονίμου προσωπικού στο Δημόσιο, με τις αιτήσεις να έχουν πάρει… φωτιά!

Από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού στα δικαστήρια, αλλά κι ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη διοικητικών γραμματέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ωστόσο εκεί που γίνεται… χαμός, είναι στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρωση 1.666 θέσεων σε όλη τη χώρα.

Τα στοιχεία του ΑΣΕΠ για τη συμμετοχή των Ελλήνων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι πραγματικά απίστευτα:

■ Οι 36.201 που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται σχεδόν για όλες τις θέσεις της κατηγορίας τους, όσο μακριά κι αν χρειαστεί να βρεθούν από τις οικογένειές τους. Κι ενώ γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι περίπου μία στις χίλιες!

■ Για τις θέσεις νοσηλευτών κατηγορίας Τ.Ε. κατατέθηκαν 156.990 διαφορετικές αιτήσεις (προτιμήσεις) διεκδικώντας 403 θέσεις.

■ Για τις θέσεις βοηθών νοσηλευτών Δ.Ε. κατατέθηκαν 190.812 αιτήσεις διεκδικώντας 324 θέσεις.

■ Για τις θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών Υ.Ε. (τραυματιοφορείς) έσπασαν όλα τα ρεκόρ καθώς κατατέθηκαν 197.000 αιτήσεις! Και διεκδικούν μόλις 242 θέσεις!

■ Συνολικά κατατέθηκαν 860.368 αιτήσεις για όλους τους φορείς και όλες τις κατηγορίες, διεκδικώντας 124 θέσεις Π.Ε., 700 θέσεις Τ.Ε., 494 θέσεις Δ.Ε. και 348 θέσεις Υ.Ε.

Απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κατέθεσαν αιτήσεις 3.113 άτομα, ενώ άλλοι 9.615 είναι απόφοιτοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 10.605 και οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 12.868.

 

Περιζήτητες ακόμα και ειδικότητες που παλιά δεν "πλησίαζε" κανείς

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους, καθώς μπορεί παλαιότερα κάποιες ειδικότητες να αποτελούσαν το «μαύρο πρόβατο» λόγω της φύσης και των κακών συνθηκών εργασίας, αλλά πλέον έχουν μεγάλη ζήτηση: Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι:

■ Για θέσεις νεκροτόμων-σαβανωτών κατατέθηκαν 2.628 αιτήσεις ακόμη και σε απομακρυσμένα νοσοκομεία.

■ Για θέσεις αποτεφρωτών κατατέθηκαν 1.834 αιτήσεις.

■ Για θέσεις εργατών κατατέθηκαν 3.087 αιτήσεις και για θέσεις καθαριστριών 10.739 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα