Προκηρύχθηκαν εκ νέου θέσεις για τις υγειονομικές ανάγκες προσφύγων

Επαναπροκηρύχθηκαν οι 103 θέσεις ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού που θα καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας αλλά και στην ενίσχυση του συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης. Πρόκειται για τις άγονες θέσεις του προγράμματος PHILOS.

Συνολικά έχουν υπογράψει σύμβαση 628 άτομα, τα οποία και θα τοποθετηθούν άμεσα στα κέντρα φιλοξενίας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες καθώς και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ημερίδων συζητήθηκαν θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης, διαπολιτισμικής μεσολάβησης, ψυχικής υγείας, προστασίας των επαγγελματιών υγείας και διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιασμού σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων και διαχείρισης φαινόμενων βίας.

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα