ΟΑΕΔ: Έρχεται κανονισμός υποχρεώσεων με… ποινές για ανέργους!

Τη δημιουργία κανονισμού υποχρεώσεων για ανέργους, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Η σχετική πρόταση κατατέθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Οργανισμού και συμφωνήθηκαν οι βασικές παράμετροι του συγκεκριμένου κανονισμού.

Ουσιαστικά, θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων από κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τους ανέργους και θα εξετάζεται εάν τους τηρούν. Για παράδειγμα, στον κανονισμό θα υπάρχει η υποχρέωση των ανέργων να γνωρίζουν πότε πρέπει να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους ή να ελέγχουν το χρονικό διάστημα που θα δικαιούνται κάποιας μορφής επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, η διοίκηση του Οργανισμού προσανατολίζεται να επιβάλλει έως και ποινές για όσους ανέργους δεν ενεργοποιούνται στο σκέλος της αναζήτησης εργασίας. Ποινές που σε ακραίες περιπτώσεις θα μπορούν να είναι είτε η απώλεια της κάρτας ανεργίας, είτε ακόμα και του επιδόματος για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός, βασίζεται σε ανάλογες προσπάθειες που έχουν γίνει στην ΕΕ και υπενθυμίζουν στους ανέργους ότι, εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις.

Την παραπάνω πρόταση, καλείται να αποδεχτεί, στο σύνολό της ή εν μέρει, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θεσμοθετώντας ανάλογα.

 

dikaiologitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα