Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μετακινήστε 1 σπίρτο για να είναι σωστή η ισότητα – Έχετε 17 δευτερόλεπτα

Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μετακινήστε 1 σπίρτο για να είναι σωστή η ισότητα – Έχετε 17 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ IQ κυκλοφορεί στα social media και μπερδεύει τους χρήστες. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 17 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η ισότητα «5 + 9 = 9», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την ισότητα για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας 1 σπίρτο.

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 17 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Η λύση του τεστ IQ

Μετακινήστε το κάθετο αριστερό πάνω σπίρτο από το 9, και τοποθετήστε το κάτω αριστερά στο 5. Έτσι το 9 γίνεται 3, το 5 γίνεται 6, και η ισότητα είναι σωστή καθώς «6 + 3 = 9».

Πηγή: foxreport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα