Γιατί κάποιοι "μισούν" τα Χριστούγεννα;

Γιατί κάποιοι "μισούν" τα Χριστούγεννα;

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα, αλλά τα μισούν.

Αποδεικνύεται και μέσα από έρευνες, ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμούσαν η περίοδος των Χριστουγέννων να παραλειπόταν.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μαγιόρκα, έκαναν πέρυσι ερωτήσεις στους συμμετέχοντες και κατέληξαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό δεν ανυπομονεί καθόλου για τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το 30% των ερωτηθέντων εκνευρίζεται να ακούει τόσο τα Κάλαντα, όσο και τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για αυτή την περίοδο του χρόνου.

Ορισμένοι θεωρούν ανυπόφορα τα καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως το Last Christmas των Wham και άλλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση ενός ερωτώμενου από τη Μινεσότα που είπε «θα ήθελα φέτος ο Τζορτζ Μάικλ, να έχει δώσει επιτέλους την καρδιά του σε κάποια σπέσιαλ κοπέλα, ώστε να μην τον ακούμε και φέτος να παραπονιέται. Μόνο αυτό ζητάω» θέλοντας να εξηγήσει πόσο κουραστικό είναι να ακούει το τραγούδι ξανά και ξανά για χρόνια. 

Τα Χριστούγεννα αναφέρονται ως μέρες αγάπης και οικογενειακής θαλπωρής, όμως τι γίνεται όταν οι σχέσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας είναι τεταμένες; Μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων, απάντησαν ότι δεν επιθυμούσαν να περάσουν τις γιορτές με τους γονείς και τους συγγενείς τους, αλλά αναγκάζονταν λόγω του εθίμου.

Επίσης, κάποιοι μισούν τα Χριστούγεννα, γιατί παρασύρονται και χαλούν τη δίαιτά τους. Δεν μπορούν να αντισταθούν στα φαγητά και τα γλυκά των ημερών και καταλήγουν μερικά κιλά παχύτεροι. Ενοχλητικές είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και για όσους είναι αγοραφοβικοί. Η πολυκοσμία στα καταστήματα και στους δρόμους τους προκαλεί άγχος και αίσθηση ασφυξίας.

Όπως είναι λογικό, όσοι έχουν οικονομικά προβλήματα δεν απολαμβάνουν τις γιορτές, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πολυέξοδα γεύματα και στην ανταλλαγή δώρων.

Πολλοί από αυτούς που μισούν τα Χριστούγεννα, επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι μέχρι να περάσουν οι γιορτινές μέρες.

Οι ψυχολόγοι προτείνουν σε όσους αντιπαθούν τα Χριστούγεννα, να διοργανώσουν επισκέψεις σε φίλους ή να προγραμματίσουν κάποιο ταξίδι. Αυτή την τακτική ακολουθεί και ο ηθοποιός Hugh Grant, που αν και πρωταγωνίστησε στη Χριστουγεννιάτικη ταινία «Love Actually», στην πραγματικότητα μισεί τις γιορτές.

Γι’ αυτό και διοργανώνει ταξίδια και εξορμήσεις μαζί με τον πατέρα του, που επίσης δεν είναι λάτρης των ημερών.

Πηγή: valueforlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα