Κουνούπια: Αυτά είναι τα 4 φυτά που τα απωθούν

Κουνούπια: Αυτά είναι τα 4 φυτά που τα απωθούν

Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν χημικά εντομοαπωθητικά και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αποφεύγουν τα ενοχλητικά -αλλά και πλέον επικίνδυνα για τη μετάδοση ασθενειών- κουνούπια.

Πολλοί προτιμούν εναλλακτικές συνταγές για να αποφύγουν τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Δείτε ποια φυτά έχουν αντομοαπωθητικές ιδιότητες και τοποθετήστε τα στη βεράντα του σπιτιού σας, στον κήπο ή σε γλάστρα για να γλιτώσετε μια για πάντα από τα κουνούπια.

1. Φυσικά…citronella

Το πιο γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η citronella, πρόκειται για ένα φυτό με έντονη μυρωδιά που απομακρύνει τα κουνούπια. Θα το βρείτε, επίσης, σε διάφορα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το φυτό όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κτλ.

2.Βασιλικός

Εντομοαπωθητική δράση θεωρείται ότι διαθέτει ο βασιλικός. Μπορείτε να βάλετε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας για να κρατήσετε τα κουνούπια σε απόσταση.

3.Λεβάντα

Είτε σε γλάστρα, είτε ως αιθέριο έλαιο η λεβάντα μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια. Θα τη βρείτε, επίσης και σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σε ειδική συσκευή ψεκασμού.

4.Ευκάλυπτος

Εντομοαπωθητικές ιδιότητες λέγεται ότι διαθέτει ο ευκάλυπτος, ο οποίος κυκλοφορεί και σε αιθέριο έλαιο.

Μην ξεχνάτε: Να μην φοράτε έντονα αρώματα και αποσμητικά γιατί η μυρωδιά τους προσελκύει τα κουνούπια. Προτιμήστε αποσμητικά, λακ, ζελέ και γενικότερα προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα.

 

Με πληροφορίες από www.time.com kai Iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα