Ποια ήταν η "Χιόνη" που έδωσε το όνομά της στη νέα κακοκαιρία

Ποια είναι η Χιόνη που έδωσε το όνομά της στη νέα κακοκαιρία; 

Τέσσερις διαφορετικές κόρες της μυθολογίας!

Η πρώτη ήταν κόρη του θεού Νείλου και της Καλλιρόης της Ωκεανίδας. Ζούσε στους αγρούς ώσπου κακοποιήθηκε από έναν αγρότη και μεταμορφώθηκε σε νεφέλη χιονιού, το οποίο πέφτοντας καταστρέφει τα σπαρτά για τιμωρία.

Η δεύτερη ήταν κόρη του Βορέου και της Ωρειθυίας. Τα τρία αδέρφια της ήταν ο Ζήτης, ο Κάλαϊς και η Κλεοπάτρα. Η Χιόνη γέννησε ένα παιδί θεού, τον Εύμολπο από το θεό Ποσειδώνα, και για να το κρύψει (από φόβο να μην το μάθει ο πατέρας της), το πέταξε στη θάλασσα. Παρόλα αυτά ο Ποσειδώνας έσωσε το παιδί και το μεγάλωσε.

Ήταν επίσης κόρη του Αρκτούρου η οποία έκανε τρια παιδιά με τον Βορέα - και τα τρία της παιδιά εγιναν ιερείς του θεού Απόλλωνα στη χώρα των Υπερβορέων.

Χιόνη όμως έλεγαν και την κόρη του Δαιδαλίωνα. Κοιμήθηκε με δυο διαφορετικούς θεούς, το θεό Απόλλωνα και το θεό Ερμή, και έκανε παιδιά μαζί τους! Με τον Απόλλωνα γέννησε το Φιλάμμωνα, και με τον Ερμή (κατά μία εκδοχή) τον Αυτόλυκο, Η Χιόνη επειδή ένιωθε μεγάλο καμάρι που κατάφερε να την ερωτευτούν δυο θεοί, αρχισε να κομπάζει και έτσι ανάμεσα σε όσα έλεγε, τόλμησε να πει ότι είναι ομορφότερη από τη θεά Άρτεμη. Ακούγοντάς το αυτό η θεά, έστειλε τα βέλη της να της πάρουν τη ζωή...

 

 

e-daily

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ