Τα πέντε σημεία μέσα στο σπίτι για να κρύψετε πράγματα αξίας

Αν κάθε φορά που φεύγετε για διακοπές ή απλώς αποχωρείτε από το σπίτι για μια δουλειά αγχώνεστε για τα πολύτιμα πράγματα που αφήνετε πίσω, σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω τρόπους και σημεία για να κρύψετε εκεί τα αντικείμενα αξίας που έχετε.

Πριν διαλέξτε το αντικείμενο που θα λειτουργήσει ως κρυψώνα μέσα στο σπίτι σας, πρέπει να διαλέξετε το σημείο στο οποίο θα το τοποθετήσετε.  Να θυμάστε πως οι διαρρήκτες το δωμάτιο που προσεγγίζουν πρώτα για να ψάξουν αντικείμενα αξίας είναι η κεντρική κρεβατοκάμαρα, καθώς εκεί είναι πιο πιθανό να βρίσκονται συγκεντρωμένα κοσμήματα και χρήματα. Τα επόμενα δωμάτια που αποτελούν στόχο είναι το σαλόνι και το σημείο που έχετε τοποθετήσει το γραφείο, ειδικά σε περιπτώσεις που ενδιαφέρονται να οικειοποιηθούν τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Αυτό σημαίνει, πως χώροι, όπως η κουζίνα, το μπάνιο, το χολ και το σημείο που έχετε το πλυντήριο των ρούχων, είναι πιο ασφαλείς για να κρύψετε ο,τιδήποτε δεν θέλετε να σας κλέψουν.

Συσκευασίες από τρόφιμα ή είδη καθαρισμού Εκμεταλλευτείτε τις άδειες συσκευασίες, που θα πετούσατε υπό άλλες συνθήκες, για να κρύψετε στο εσωτερικό τους κοσμήματα ή χρήματα. Χρησιμοποιήστε το καπάκι τους για να τις βιδώσετε και πάλι και τοποθετήστε τες ανάμεσα σε παρόμοιες συσκευασίες μέσα σε ντουλάπια για να μην κινήσουν καμία υποψία.

Ηλεκτρική Σκούπα Αν φεύγετε για διακοπές και θέλετε προσωρινά να αποθηκεύσετε και να κρύψετε αντικείμενα αξίας, τότε χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα. Ανοίξτε την και κρύψτε μέσα στον κάδο της ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Τοποθετήστε, στη συνέχεια, την σκούπα μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα καθαρισμού και μην αγχώνεστε πια μήπως κάποιος ανακαλύψει τη νέα σας κρυψώνα.

Ρολό Κουζίνας Όσο αστείο, κι αν σας ακούγεται, κανείς κλέφτης δεν θα έφευγε από το σπίτι σας τρέχοντας κρατώντας ρολά κουζίνας. Μπορείτε να πάρετε 2-3 διαφορετικά ρολά κουζίνας, τα οποία μπορείτε να ξετυλίξετε για 1, 50 μέτρο σχεδόν το καθένα. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο ανοιγμένο χαρτί κουζίνας ένα ένα τα χαρτονομίσματά σας και τυλίξτε στη συνέχεια με προσοχή πάλι το ρολό κουζίνας υπερβολικά σφιχτά για να μην φαίνεται καθόλου ότι κάτι μεσολαβεί ανάμεσα στα χαρτιά. Τοποθετήστε ύστερα τα ρολά κουζίνας μέσα στα ντουλάπια σας ή σε μια σακούλα σκουπιδιών για να μην κινείτε υποψίες και να θυμάστε πως ο τρόπος αυτός εξυπηρετεί μόνο για να κρύψετε μικρή ποσότητα χαρτονομισμάτων!

Εξαερισμός Αν το μπάνιο σας διαθέτει εξαερισμό, χρησιμοποιήστε τον. Ξεβιδώστε το εξωτερικό του καπάκι και αποθηκεύστε στο εσωτερικό του ένα μικρό κουτί με κοσμήματα αξίας ή χρήματα τυλιγμένα και τοποθετημένα σε ένα μικρό πουγκί, τα οποία δεν θέλετε να μπορεί κάποιος να ανακαλύψει εύκολα. Ύστερα, μπορείτε να φύγετε ήσυχοι για τις διακοπές σας. Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θα υποπτευθούν καν αυτό το σημείο ως κρυψώνα, ενώ αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία για κάποιον να διακινδυνεύσει να καθυστερήσει ψάχνοντας μέσα στον εξαερισμό, αν δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ότι κάτι πολύτιμο είναι κρυμμένο εκεί.

Κουτί των πρώτων βοηθειών Μετατρέψτε ένα κουτί πρώτων βοηθειών ή ένα παρόμοιο ντουλάπι σε κρυψώνα για αντικείμενα αξίας. Ειδικότερα, μπορείτε να βάλετε σε ένα κουτί με φάρμακα οτιδήποτε θέλετε να κρύψετε, από κοσμήματα μέχρι και χρήματα, και να βάλετε ύστερα το κουτί αυτό από φάρμακα ανάμεσα σε άλλες συσκευασίες φαρμάκων μέσα στο κουτί πρώτων βοηθειών. Κανείς δεν θα γνωρίζει, αν κάποιο από αυτά τα κουτιά περιέχει φάρμακα ή κάποιο άλλο προσωπικό σας αντικείμενο.

 

 

 

spirossoulis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα