Τα 7 μυστικά των cool μαμάδων

Μάθε όλα τα μικρά μυστικά που θα σε ανακυρήξουν στην πιο cool μαμά.

 

1. Μάθε να ακούς τα παιδιά σου

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να γίνεις φίλη με τα παιδιά σου είναι να μάθεις να ακούς κάθε τους πρόβλημα. Συγκεκριμένα, όταν έρχονται να μιλήσουν για ένα ζήτημα που τα απασχολεί, φρόντισε να έχουν την απόλυτη προσοχή σου και να τα κάνεις να καταλάβουν ότι εκείνη τη στιγμή το αξίζουν κιόλας. Για να νιώσουν ασφάλεια επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως θα είσαι εκεί γι' αυτά ανά πάσα στιγμή, είτε πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα είτε απλώς γιατί θέλουν να μιλήσουν σε κάποιον.

 

2. Να ενδιαφέρεσαι γι' αυτά

Το να είσαι ενήμερη για τις δραστηριότητες που αρέσουν και συνάμα ασχολούνται τα παιδιά, είναι εξίσου ένας σημαντικός παράγοντας για να επιτύχεις το στόχο της cool μαμάς. Για να κερδίσεις όμως το σεβασμό και την εκτίμησή τους χρειάζεται εκτός από γνώστης των hobbies τους να περνάτε χρόνο παρέα. Θα τους δώσεις μεγάλη χαρά, ενώ αν κάποια στιγμή δε μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία φρόντισε να ενημερωθείς για όλες τις λεπτομέρειες μέσα από ερωτήσεις που θα τους κάνεις αργότερα στο σπίτι ενόσω απολαμβάνετε το αγαπημένο τους γεύμα.

 

3. Βάλε σαφή όρια στη σχέση σου μαζί τους

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά σέβονται τους γονείς που θέτουν σαφή όρια στη σχέση μαζί τους. Το ιδανικό είναι να είσαι φίλη με τα παιδιά σου, αλλά μην ξεχνάς πως σε προτεραιότητα έρχεται ο ρόλος της μητέρας. Για παράδειγμα, αν το παιδί κάνει κάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα ή που δεν εγκρίνεις, μπορείς να πεις όχι. Είναι ένας τρόπος για να καταλάβουν πως νοιάζεσαι και ανησυχείς για την ασφάλειά τους και πως για σένα είναι αυτό που έχει πρωταρχικό ρόλο. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν συναινείς με όλες τους τις πράξεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να το εκλάβουν σα να αδιαφορείς γι' αυτά.

 

4. Δείξε σεβασμό στο να θέλουν να έχουν ορισμένα μυστικά από σένα

Σημαντικό κεφάλαιο στο να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά είναι να μάθουν πως είναι καλό να έχουν μυστικά από τους γονείς, μια διαδικασία που τους μαθαίνει για την εμπιστοσύνη. Για να αποκτήσουν λοιπόν αυτό το εξαιρετικό χαρακτηριστικό οφείλεις να σεβαστείς το δικαίωμά τους να έχουν μυστικά από σένα.

 

5. Να αφιερώνεις μια μέρα αποκλειστικά στα παιδιά

Πολλές μαμάδες έχουν καθιερώσει μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας την οποία αφιερώνουν στα παιδιά. Γιατί όχι κι εσύ λοιπόν; Διάλεξε μια ημέρα της εβδομάδας και κάνετε πράγματα που θα έκανες αποκλειστικά μαζί τους δίχως την παρέα κάποιου άλλου. Για παράδειγμα, πηγαίνετε για ψώνια, κάνετε ένα σπορ, ή παρακολουθήστε ένα μάθημα που ενδιαφέρει και τους δύο. Μέσα από όλο αυτό, αποκτάτε κοινές εμπειρίες με τα παιδιά, ενώ θα τους δείξεις ότι απολαμβάνεις να περνάς χρόνο μαζί τους.

 

6. Γνώρισε τους φίλους τους

Το να ξέρεις τις παρέες των παιδιών σου, εκτός από την ασφάλεια που έχεις αφού είσαι ενήμερη με ποια άτομα συναναστρέφονται, νιώθεις καλά όταν όλα μαζί περνούν χρόνο στο σπίτι.

 

7. Αποδέξου τις 'φάσεις' τους

Κάθε παιδί -ειδικά στην εφηβεία- περνά από διάφορες φάσεις όπως η αλλαγή στο τρόπο ντυσίματος, στις μουσικές προτιμήσεις κ.λ.π. Δε χρειάζεται να συμφωνείς με όλα αυτά, αρκεί να δείχνεις κατανόηση και να τους δώσεις να καταλάβουν πως θα είσαι εκεί για εκείνα, καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί υψίστης σημασίας για τη μετέπειτα πορεία τους.

 

madamefigaro

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα