Ψητά Λαχανικά: Συνταγές επιτυχίας

Θέλετε ένα γεύμα νόστιμο, πλούσιο σε βιταμίνες, και εύκολο στην προετοιμασία. Τότε το ιδανικό για αυτή την εποχή είναι μία σαλάτα με ψητά λαχανικά.

Τα καρότα, οι πιπεριές, τα κολοκύθια, οι μελιτζάνες και τα κρεμμύδια με το ψήσιμο αποκτούν ενδιαφέρουσα γλυκιά γεύση και με τα κατάλληλα βότανα μπορούν να γίνουν πειρασμός. Είναι υγιεινά, αφού θα σας γεμίσουν με πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και δεν θα σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες. Δείτε, λοιπό, πώς μπορείτε να τα κάνετε πιο δελεαστικά.

- Βασικές προσθήκες σε ένα πιάτο ψητών λαχανικών είναι το ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

- Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, εμπλουτίστε τα με ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές και ταυτόχρονα τοποθετήστε ανάμεσα στα λαχανικά λεπτές φέτες λεμονιού χωρίς κουκούτσια.

- Αν θέλετε κάτι αρωματικό, βάλτε πριν το ψήσιμο στο ταψάκι λίγα κλαδάκια δενδρολίβανο και μερικές ακαθάριστες σκελίδες σκόρδο. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφαιρέστε τον φλοιό από το σκόρδο και αφήστε μέσα τις σκελίδες.

- Αν προτιμάτε εξωτική γεύση, ρίξτε λίγο σιρόπι σφενδάμου από πάνω, μαζί με γενναιόδωρες ποσότητες τριμμένου ginger.

- Το τρικ για τέλεια ψητά λαχανικά είναι να τα κόψετε σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με το πόσο χρειάζεται κάθε είδος για να ψηθεί. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια αυτά που χρειάζονται περισσότερη ώρα να ψηθούν. Έτσι θα είναι έτοιμα όλα την ίδια στιγμή.

- Στο γεύμα συνδυάστε τα με υγιεινές πηγές πρωτεϊνών, όπως ψάρι, κοτόπουλο ή tofu.

- Αν περισσέψουν, προσθέστε ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό, για να τα μεταμορφώσετε σε γευστική σούπα.

- Αν δεν μπορείτε να τα φάτε σκέτα, ως σαλάτα, αναμείξτε τα με φρέσκα ζυμαρικά και πασπαλίστε με εξαιρετικής ποιότητας τυρί.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα