Σουφλέ με κολοκυθάκια και καρότα

Σουφλέ με κολοκυθάκια και καρότα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση

800 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά τριμμένα στον  τρίφτη

1 ζωμό λαχανικών knorr «σπιτικό»

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

2 κ.σ ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κρόκο αυγού

5 ασπράδια αυγών

Αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Παίρνουμε ένα σκεύος για σουφλέ, το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Βράζουμε στο ζωμό λαχανικών  τα καρότα με τα χοντροκομμένα κρεμμύδια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα τριμμένα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι  και αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα του τηγανιού σε μπολ . προσθέτουμε το  1/3 της παρμεζάνας,4 κ. σ γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα καρότα με τα κρεμμύδια και το υπόλοιπο γάλα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπόλ όπου προσθέτουμε τη μισή από την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας  και τον κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς . χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ελαφριά μαρέγκα.  Προσθέτουμε μαρέγκα σε κάθε μίγμα λαχανικών.

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο. Ρίχνουμε και τα δυο μίγματα λαχανικών ταυτόχρονα από τις 2 αντίθετες άκρες της φόρμας .Ανακατεύομε με  ένα κουτάλι τα μίγματα. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα