Λαχανοντολμάδες: Μία εύκολη συνταγή

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ, ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

Για ένα ταψάκι 30 εκ.

1 μικρό λάχανο βρασμένο

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γρ. ρύζι  καρολίνα

1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότα μεγάλο τριμμένο

1 φλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ ρίγανη

5-6 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

 

250 γρ. γιαούρτι

3 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ φλ. ανηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

 

Βράζουμε το λάχανο ολόκληρο και κρατάμε το ζωμό. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,το κιμά ,το πράσο και το καρότο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε τον άνηθο . προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του λάχανου  και βράζουμε για 5 λεπτά. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τα φύλλα λάχανου σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε με τη γέμιση,σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου. Ρίχνουμε ζωμό από τη κατσαρόλα (2-3 φλ.) βάζουμε ένα καπάκι κατσαρόλας για βάρος πάνω στο φαγητό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

 

Σερβίρουμε το φαγητό ενώ το κόψουμε σε κομμάτια.

 

Το συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Για να φτιάξουμε  τη σάλτσα γιαουρτιού ενώνουμε σε ένα βαθύ σκεύος τα υλικά της και ανακατεύουμε.

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα