Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Φτιαξτε την πατροπαράδοτη βασιλοπιτα της Πρωτοχρονιάς. Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Τι χρειαζόμαστε:
http://www.enikos.gr/data/photos/da4f280aab465aa9201625caaf62841a.jpg

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά επίσης σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό

ξύσμα πορτοκαλιού

3 βανίλιες

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

500γρ φαρίνα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα

Πώς το κάνουμε:


Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά (να ασπρίσουν).
Μετά προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά χτυπώντας ταυτόχρονα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δοκιμάστηκε και με διαφορετικά άλευρα, αλλά δεν βγήκε τόσο πετυχημένη. Θέλει φαρίνα που φουσκώνει μόνο της.

pagenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα