Συνταγή για κρύα καλοκαιρινή ντοματόσουπα

Συνταγή για κρύα καλοκαιρινή ντοματόσουπα

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι μία σούπα δε χωράει στο μενού σου;

Συστατικά

4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες

1/2 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες.

1/2 φλιτζανιού κόκκινη (όχι καυτερή) πιπεριά

1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, λιωμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο

1 σκελίδα ρίγανη

1 σκελίδα μαύρο πιπέρι (για γεύση)

470 ml ντοματοπολτός

1/4 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Χυμός από ένα lime

1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 κουτ. της σούπας βασιλικός

αλάτι (για γεύση)

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύεις όλα σου τα συστατικά εκτός από τον ντοματοπολτό και τα ελαιόλαδα. Χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζεις το παραπάνω μείγμα και στο ίδιο μπλέντερ, τοποθετείς τον ντοματοπολτό, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το χυμό από lime. Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις «δέσει» το μείγμα σου, αρχίζεις και προσθέτεις σταδιακά το πρώτο μείγμα που είχες χτυπήσει. Κρατάς την μέτρια ένταση και σιγά – σιγά αυξάνεις την ποσότητα που ρίχνεις.

Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή, αδειάζεις το μείγμα σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, το οποίο σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο, για να κρυώσει, περίπου για δύο ώρες.

Απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερή

https://www.tlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα