Πώς θα φτιάξετε vegan μαγειρίτσα εξίσου πεντανόστιμη

Πώς θα φτιάξετε vegan μαγειρίτσα εξίσου πεντανόστιμη

Υλικά

500γρ. μανιτάρια διάφορα (π.χ. shiitake, portobello, λευκά), σε φέτες

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

400γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

200γρ. μαρούλι χοντροκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ταχίνι

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κύβος ζωμός λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το μαρούλι. Ρίχνετε τον μαϊντανό και τον άνηθο, καλύπτετε με ζεστό ζωμό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Σε μπολ διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε στη σούπα το μίγμα με το ταχίνι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μαγειρίτσα.

Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε τη μαγειρίτσα σε μπολ.

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη μαγειρίτσα και 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, 20 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταχίνι, το αντικαθιστάτε με αβγολέμονο (αν είστε χορτοφάγος) ή το παραλείπετε τελείως για μια πιο αραιή σούπα.

 

Πηγή: olivemagazin.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα