Η κλασσική συνταγή για Caesar's salad

Η κλασσική συνταγή για Caesar's salad

 ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη σαλάτα

 

1 Μαρούλι

 

2 Στήθη κοτόπουλο

 

3-4 κλ. Θυμάρι ψιλοκομμένο

 

3-4 Φέτες μπέικον

 

20 γρ. Flakes παρμεζάνας

 

40 γρ. Κρουτόν

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

Υλικά για το dressing

 

240 γρ. Μαγιονέζα

 

80 ml. Ελαιόλαδο

 

115 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

 

Χυμό από μισό λεμόνι

 

1 κ.σ. Μουστάρδα dijon

 

2 κ.γ.  Worcester sauce

 

2 σκ. Σκόδο ψιλοκομμένες

 

1-2 Φιλέτα αντζούγιας

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Υλικά για τα κρουτόν

 

5 Φέτες ψωμί του τόστ, κομμένες σε χοντρά κυβάκια

 

1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη

 

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

 

Πάπρικα, καπνιστή

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τα κρουτόν : Βάζουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Παράλληλα σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κυβάκια ψωμιού.

2Στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα με το λάδι και τα μπαχαρικά πάνω από τα ψωμάκια, ανακατέυουμε με τα χέρια, ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να τα κρουτόν να γίνει τραγανά. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

3Εκτέλεση για το dressing: Στο multi βάζουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, τη Worcester sauce, τη μουστάρδα, τα φιλέτα αντζούγιας, την παρμεζάνα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

4Εκτέλεση για τη σαλάτα: Φορώντας γάντια μίας χρήσης, κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε σε ένα μπολ, το λαδώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και το αλατοπιπερώνουμε. Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα,αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πιάτου, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

5Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις φέτες μπείκον και μόλις είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες.

6Πλένουμε, στραγγίζουμε πολύ καλά και κόβουμε το μαρούλι σε κάθετες φέτες.

7Σύνθεση σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ή μια σαλατιέρα, βάζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, τα κρουτόν, τις φέτες μπέικον. Περιχύνουμε με όσο από το dressing επιθυμούμε και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού.

8Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας.

 

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα