Πράσινη σαλάτα με φιλετάκια πορτοκαλιού

Πολύχρωμη, αρωματική σαλάτα - ιδανική για τηγανητά και ψητά

Μια πράσινη σαλάτα δεν μπορεί ποτέ να γίνει βαρετή! Μόλις απομακρυνθείτε από τα κλισέ του μαρουλιού θα απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και θα συνδυάζετε υλικά, φτιάχνοντας κάθε φορά μια ξεχωριστή σαλάτα.

Η σημερινή σαλάτα είναι ιδανική να συνοδέψει τηγανητά και ψητά. Την έβαλα δίπλα σε τηγανισμένο Συμιακό γαριδάκι, θα την έβαζα εύκολα παρέα σε κοτόπουλο πανέ, σνίτσελ, μπριζόλα στη σχάρα…

Η φρεσκάδα και η οξύτητα του φρέσκου πορτοκαλιού (μόλις βγήκαν τα καινούργια πορτοκάλια), μαζί με τη γλυκιά σπιρτάδα του μαριναρισμένου κρεμμυδιού “κόβουν” το λάδι του τηγανίσματος στη γεύση. Τα ζουμερά και τραγανά λαχανικά “ξυπνούν” και δροσίζουν τον ουρανίσκο. Όσο για το χρώμα, τι να πώ! στολίζει το πιάτο και ανοίγει την όρεξη.

Σ’ αυτήν τη σαλάτα, θα εφαρμόσετε τρεις τεχνικές:

- πως να κόβετε μπουκιές ένα φύλλο μαρουλιού τύπου romaine (το κλασικό με το μίσχο στη μέση),

- πως να φιλετάρετε ένα πορτοκάλι και

- πως να μαρινάρετε ροδέλες ξερού κρεμμυδιού....

Διαβάστε την συνταγή στο fytokomia.gr