ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ GORDON BLEU

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ GORDON BLEU

ΥΛΙΚΑ

  • τα στήθη από 4 μεγάλα κοτόπουλα

  • 1 κούπα μαλακιά γραβιέρα τριμμένη

  • 1/2 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο

  • αλάτι, πιπέρι

  • 4 κουταλιές μουστάρδα έτοιμη

  • 2 αυγά

  • 2 κουταλιές λάδι

  • 1/2 κούπα αλεύρι

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 2/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη

  • λάδι για τηγάνισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Πείτε στον κρεοπώλη να χωρίσει τα στήθη από τα κοτόπουλα και να τα χτυπήσει ελαφρά, ώστε να πλατύνουν και να έχουν πάχος 3-5 χιλιοστά. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί και το ζαμπόν.

    Πασπαλίστε τα στήθη με λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Αλείψτε τα με τη μουστάρδα και βάλτε στο κέντρο 1/8 από το μίγμα του τυριού. Διπλώστε επάνω τις δύο πλευρές και τυλίξτε, όπως τις φλογέρες σε ρολό. πατώντας τις άκρες να κολλήσουν.

    Στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες, εάν χρειάζεται. Βάλτε τα ρολά στο ψυγείο, να σφίξουν λίγο. Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το λάδι. Ανακατέψτε το αλεύρι με 1/4 κουταλάκι αλάτι. Τυλίξτε τα ρολά στο αλεύρι, βουτήξτε τα στο αυγό και κατόπιν τυλίξτε τα στη φρυγανιά. Καλύψτε τα και βάλτε τα στο ψυγείο, να σφίξει το πανάρισμα. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.

    Ανάψτε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε σ' ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και όταν κάψει, τηγανίστε τα ρολά, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες και μεταφέρετε τα ρολά σε ταψί ή πυρέξ. Ψήστε τα 15'-20' και σερβίρετέ τα αμέσως, συνοδεύοντάς τα με σοταρισμένα λαχανικά και πιλάφι με φυστίκαι cashews.

    Καλή επιτυχία .


    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    ΠΗΓΗ: Βέφα Αλεξιάδου

     

     

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα