Γαλατόπιτα με σοκολάτα: Εύκολη αποκριατική συνταγή!

Γαλατόπιτα με σοκολάτα και ψημένα φύλλα
Υλικά

12 φύλλα κρούστας

1 κ.γλ κανέλα

2 κ.σ ζάχαρη άχνη

1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα

1 κιλό φρέσκο γάλα

1 φλ. ζάχαρη

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  τριμμένη

4 αυγά

2 κ.σ βούτυρο

Διαδικασία

Αλείφουμε τα 8 φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη. Τα σουρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί ενώ δεν ξεχνάμε να τα βουτυρώσουμε ενδιάμεσα και να τα πασπαλίσουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε τα φύλλα να προεξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Για την κρέμα: σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λιώνουμε μέσα το βούτυρο, την τριμμένη σοκολάτα και τα ψημένα φύλλα σπασμένα σε μικρά κομματάκια.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε περιφερειακά τη γέμιση με τα φύλλα που έχουν μείνει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 45 λεπτά. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα