Συνταγή για κανταϊφοκασερόπιτα

Συνταγή για κανταϊφοκασερόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο καταΐφι

300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

300γρ. Κασέρι τριμμένο

100γρ. Κρέμα γάλακτος

500γρ. Γάλα

2 Αυγά

200γρ. Βούτυρο λιωμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ξάνουμε το καταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.

2Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο καταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο.

3Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

4Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό καταΐφι στο σκέυος.

5Έπειτα απλώνουμε τα τυριά απο πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη.

6Καλύπτουμε με το άλλο μισό καταΐφι και πιέζουμε ελαφρα τις άκρες.

7Περιχύνουμε το μείγμα γάλα-κρέμα απο πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει.

8Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά.

9Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

10Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα