Κουλούρια πασχαλινά αμμωνίας

Φτιαξτε τα κλασικά κουλουράκια της Λαμπρης. Μπορείτε αν θελετε να γυαλιζουν τα κουλουράκια να χτυπήσετε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι ένα αυγό ή έναν κρόκο αυγού με ελαχιστο νερό και να το απλώσετε με πινελο πριν τα βάλετε στο φούρνο...

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε τα ταψάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.


Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με τη ζάχαρη. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.


Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε για 20-30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ
14 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια αμμωνία
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 βιτάμ μεγάλο
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια

Καλή επιτυχία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα