Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία

Από τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλούρια για όσους δεν αγαπούν την αμμωνία.

2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. φυτίνη

2 αυγά

2 βανίλιες

500 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. βιτάμ soft για το τέλος

Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατόπιν, βάζουμε και τα αυγά.

Στο χυμό του πορτοκαλιού βάζουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμες τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ.

Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά, στο τέλος θα βάλουμε και τις δύο κουταλιές βιτάμ soft.

Τώρα θέλει πολύ καλό ζύμωμα.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 170ο C με αέρα, για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα