Βάφουμε αυγά με φυσικές βαφές

Φέτος αποφασίσαμε να βάψουμε τα Πασχαλινά μας αυγά με φυσικές βαφές. Τι εννοούμε; Μωβ λάχανο, παντζάρια, κρεμμύδια, κιτρινόριζα, όλα υλικά της φύσης που περιέχουν χρώμα και καθόλου χημικά συστατικά. Βγάζουμε κατσαρόλες, διακοσμούμε τα αυγά με λουλούδια και φύλλα και σου δείχνουμε πως να το κάνεις και εσύ!

Όπως θα δεις, βράζουμε τα υλικά μας - μωβ λάχανο, παντζάρια, κρεμμύδια - σε ξεχωριστές κατσαρόλες για μισή ώρα, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο νεράκι για να κατέβει η θερμοκρασία. Βάζουμε 2 κουταλιές ξύδι σε κάθε κατσαρόλα, βάζουμε τα αυγά - τα οποία έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μην σπάσουνε - και ανάβουμε πάλι τα μάτια. Βράζουμε για 15 λεπτά και βγάζουμε τα αυγά. Σουρώνουμε τα υλικά και κρατάμε το χρωματιστό νερό σε μπωλάκια και βάζουμε τα αυγά πάλι. Μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι 8 ώρες για να πετύχουμε πιο έντονο χρώμα, όχι παραπάνω γιατί το ξύδι μετά αρχίζει να "τρώει" το τσόφλι.

Το μωβ λάχανο βγάζει μπλε - ναι, μπλε - αυγά, τα παντζάρια καφεκόκκινα και τα κρεμμύδια καφεκίτρινα. Καλά τσουγκρίσματα!

Δείτε το βίντεο στο www.ftiaxto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα