Πέστο γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. γλυκοπατάτες

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

30 γρ. καρύδια

50 γρ. παρμεζάνα

35 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

2Έπειτα, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στον αέρα.

3Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, τις αφαιρούμε από το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

4Ύστερα, ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, αδειάζουμε τη σάρκα τους στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μία σάλτσα.

5Τέλος, σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα