Γρήγορο και νόστιμο πεϊνιρλί

Γρήγορο και νόστιμο πεϊνιρλί

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

150 γρ. φέτα τριμμένη

120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

120 γρ. τυρί ρικότα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Αλάτι-Πιπέρι

Ρίγανη για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανοίγουμε με τα χέρια μας και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.

2Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ σχήμα πάχους 3 χιλ.

3Πιάνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης από τα άκρα και το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα. Απαλά τραβάμε τις άκρες του ζυμαριού για να το μακρύνουμε λίγο.

4Τοποθετούμε στην επιφάνεια του πρώτα το τυρί ρικότα, μετά τη φέτα και τέλος τη μοτσαρέλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

5Στη συνέχεια αλείφουμε το κάθε πεϊνιρλί με λιωμένο βούτυρο.

6Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου γυρισμένο ανάποδα για 5 λεπτά μέχρι να πυρώσει.

7Μόλις πυρώσει, το αφαιρούμε προσεκτικά από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε επάνω τα πεϊνιρλί.

8Ψήνουμε σε δόσεις για 10-12 λεπτά.

9Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα