Τάρτα με γεύση καρμπονάρα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την τάρτα

250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

100 γρ. Βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους

60 ml. Nερό

1 Πρέζα αλάτι

2 Κρόκους (ο ένας για το άλειμμα της ζύμης)

Υλικά για τη γέμιση:

300 γρ. Καπνιστό μπέικον,κομμένο σε μικρά κυβάκια

300 γρ. Λευκά μανιτάρια,κομμένα στα 4

50 γρ. Παρμεζάνα,τριμμένη

1 κ.γ. Πάπρικα,γλυκιά

2 κ.σ. Μαϊντανό

2 κ.σ Σχοινόπρασο

2 μέτρια αυγά

150 ml. Κρέμα γάλακτος

200 ml. Γάλα,πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

2Έπειτα ρίχνουμε το νερό και τον 1 κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε ν’ ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές μ’ έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι.

4Αλευρωβουτυρώνουμε μια ταρτιέρα στρογγυλή διαμέτρου 26εκ. με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι.

5Απλώνουμε μεμβράνη πάνω από τη ζύμη και ρίχνουμε φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

6Έπειτα βγάζουμε τη τάρτα απ’ το φούρνο αλείφουμε με ένα πινέλο τον άλλον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.

7Εκτέλεση για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ρίχνουμε 2 κ.σ. Ελαιόλαδο και έπειτα το μπέικον.Το σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. .Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά,ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε κα το αφήνουμε στην άκρη.

8Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα,τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

9Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

10Αδειάζουμε τη γέμιση από το τηγάνι μέσα στην τάρτα , την βάζουμε στο φούρνο, όπου προσεκτικά αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε για 1 -1,5 ώρα μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.

11Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ