Γευστικά πουγκάκια με φύλλο κρούστας

Κάθε άλλο παρά ελαφριά συνταγή, αλλά η πλούσια γέμισή τους κλεισμένη σε πουγκί από φύλλο κρούστας, είναι ένας υπέροχος συνδυασμός.

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Ελαιόλαδο

10-12 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή γαλοπούλα ψιλοκομμένες

200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

6 φέτες μπέικον  ψιλοκομμένες

100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

πάπρικα

30 γρ αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα

Για την μπεσαμέλ

1 κούπα γάλα

2 αβγά χτυπημένα

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ βιτάμ

Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και το ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ. Βάζουμε το βιτάμ σε κατσαρολάκι να κάψει, προσθέτουμε λίγο αλάτι,το αλεύρι,ανακατεύουμε να πάρει χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει, μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε , προσθέτουμε την μπεσαμέλ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πιπέρι και πάπρικα.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας. Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το διπλώνουμε στην μέση , το αλείφουμε με ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε από το μείγμα στην μέση του  φύλλου. Ενώνουμε τις άκρες, το κλείνουμε σε σχήμα πουγκί και με λίγο νερό κολλάμε το φύλλο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Βάζουμε μια μυτούλα μαργαρίνη πάνω από κάθε πουγκί και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30-35 λεπτά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα