ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πατάτες γεμιστές

ΥΛΙΚΑ
• ½ φλιτζάνι κατεψυγμένες, ξεπαγωμένες & στραγγισμένες γαρίδες
• τυρί τριμμένο έμενταλ
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα  μανιτάρια
• 4 μεγάλες πατάτες
• 3 κουταλιές τυρί κρέμα
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 κύβοι μυρωδικών
• ½ φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσετε τις αλείφετε με το λάδι, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 2 ½ ώρες μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο βιτάμ σε τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες, το υπόλοιπο βιτάμ τους Κύβους Μυρωδικών και το τυρί σε κρέμα. Όταν το τυρί και οι κύβοι λειώσουν απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε τις πατάτες κατά μήκος και αφαιρείτε σκάβοντας ένα μέρος από τη σάρκα τους, διατηρώντας το εξωτερικό τους, όσο το δυνατόν, ακέραιο. Λειώνετε την σάρκα τους με πιρούνι και την προσθέτετε στο μίγμα της κρέμας.
Γεμίζετε τις πατάτες με το μίγμα και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τοποθετείτε τις γεμιστές πατάτες στο φούρνο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να λειώσει το τυρί.

Καλή επιτυχία


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα