ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1/2 κούπας γάλα χλιαρό
40 γραμμ. μαγιά νωπή ή 1 κουταλιά ξερή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
300 γραμμ. κιμά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας βούτυρο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
1/3 κούπας άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάλτε 2 κούπες αλεύρι σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά. Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη ελαστική και λεία. Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό, υγρό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση. Σοτάρετε ελαφρά τον κιμά και το κρεμμύδι στο βούτυρο. Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό ή ζωμό κρέατος και σιγοβράστε 30'. Προσθέστε το ρύζι και βράστε 5' ακόμη. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο με το μαϊντανό και το αυγό. Ανακατέψτε ελαφρά, να ενωθούν τα υλικά. Πατήστε τη ζύμη, να ξεφουσκώσει. Ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη με κουπ-πατ σε κύκλους 8-10 εκ. Βάλτε από μία γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίξτε τη με το φύλλο της ζύμης αφού βρέξετε προηγουμένως τις άκρες, για να κολλήσουν. Σχηματίστε μπαλάκια ή χοντρά σουτζουκάκια. Αραδιάστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρετέ τα αμέσως

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα