ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ, ΦΩΛΙΕΣ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ, ΦΩΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

•   400 γρ. ανάμεικτα χόρτα και 3 κρεμμυδάκια
•   150 γρ. τρίμμα φέτας
•   1 πράσο (το τρυφερό μέρος, άσπρο και πράσινο) σε ροδέλες
•   ελαιόλαδο
•   βούτυρο πρόβειο
•   1 κτσ βαλσαμικό ξίδι
•   αλατοπίπερο
•   1/3 πακέτου κανταΐφι
•   αλουμινόχαρτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα χόρτα και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε τα μισά ψιλά και αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα. Τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι -στην πραγματικότητα βράζουν στο ζουμί τους- για 15΄ ή όσο να μαλακώσουν. Τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι τις ροδέλες πράσου και, μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το βαλσαμικό και αφήνουμε να καραμελώσουν. Οσο γίνονται όλα αυτά, δημιουργούμε φωλιές με το καταΐφι που έχουμε χτενίσει με βούτυρο και με τη βοήθεια ενός μικρού μπολ που ντύνουμε με διπλό αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 10 - 15΄ (όσο να πάρουν χρώμα) μέσα στο αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα τους. Μέσα σε κάθε φωλιά βάζουμε λίγο πράσο, λίγο τυρί, χόρτα που θα τυλίξουμε στην παλάμη μας με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ξανά λίγο πράσο και λίγο τυρί.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα