Η καλύτερη μαρινάδα για τις μπριζόλες

Οι μπριζόλες είναι ένα αγαπημένο κρέας το οποίο αν μαριναριστεί σωστά μπορεί να κάνει να κάνει τη διαφορά από μια απλά καλοψημένη μπριζόλα!

Για τη μαρινάδα θα χρειαστείτε:

1 ‏μπριζόλα
8-10 κ.σ. ‏worcestershire σος
2 κ.σ. ‏γαλλική μουστάρδα
2 κ.σ. ‏δεντρολίβανο
‏ελαιόλαδο
1 ‏σακούλα που κλείνει αεροστεγώς

Εκτέλεση

Την προηγούμενη ημέρα ή τουλάχιστον λίγες ώρες πριν μαγειρέψετε τοποθετείστε τη μπριζόλα σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Tip : Αναλόγως το μέγεθος της μπριζόλας προσαρμόστε τη δοσολογία της μαρινάδας.

Προσθέστε 8 με 10 κ.σ. worcestershire και 2 μεγάλες κ.σ. γαλλικής μουστάρδας (dijon).

Ψιλοκόβετε 2 κλοναράκια δεντρολίβανο τα οποία προσθέτετε στη σακούλα μαζί με μια γενναία δόση ελαιόλαδου.

Βγάλετε τον αέρα απ’τη σακούλα, κλείστε τη καλά και κάντε μασάζ στη μπριζόλα για να πάνε παντού τα συστατικά.

Αφήστε τη στο ψυγείο για μερικές ώρες , καλύτερα για όλη τη νύχτα.

Περίπου μιάμιση ώρα πριν μαγειρέψετε βγάζετε τη μπριζόλα εκτός ψυγείου και τη τοποθετείτε σε μια δροσερή γωνία ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις το κρέας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου , σκουπίστε το ελαφρά με χαρτί κουζίνας και μαγειρέψτε το όπως σας αρέσει.

foodmaniacs

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα