Tο μυστικό για να πετύχεις τα τέλεια κεφτεδάκια

Αποφάσισες να κάνεις κεφτεδάκια για μεσημεριανό. Πήρες τα υλικά και εκτέλεσες κατά γράμμα τη συνταγή, ωστόσο δεν έμοιαζαν καθόλου με τις μικρές μπαλίτσες ευτυχίας που έτρωγες όποτε πήγαινες διακοπές στη γιαγιά σου. Τα κεφτεδάκια θεωρητικά έχουν μια από τις πιο εύκολες συνταγές αλλά για κάποιο λόγο δεν γίνονται εξίσου νόστιμα- ίσως γιατί η γιαγιά μας έβαζε και αγάπη μέσα, δεν ξέρω δεν ξερω.

Επειδή όμως δεν γίνεται να ζήσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου χωρίς να γευτείς ξανά αυτά τα μαγικά κεφτεδάκια, ήρθε η ώρα να μάθεις το μυστικό για να τα πετύχεις. Η Donatella Arpaia, μια διάσημη chef και κριτής στο Iron Chef America αποκάλυψε τι είναι αυτό (ή αυτά) που πρέπει να κάνεις για να μαγειρέψεις καλύτερα κεφτεδάκια από τη γιαγιά σου.

Υλικά

''Το Α και το Ω στη μαγειρική είναι τα υλικά, όσο πιο φρέσκα και αγνά είναι τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα'' λέει χαρακτηριστικά η Donatella. Αντί δηλαδή να βάλεις σκόνη σκόρδου ή αποξηραμένα φύλλα βασιλικού προτίμησε τα φρέσκα και μην χρησιμοποιήσεις φρυγανιά αλλά μπαγιάτικο ψωμί που θα έχεις μουλιάσει. Αυτά τα μικρά πράγματα θα αλλάξουν απίστευτα τη γεύση τους!

Κρέας

Γενικότερα πρέπει να προμηθεύεσαι κρέας από κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ που εμπιστεύεσαι και να ζητάς πάντα να κόβουν μπροστά σου τον κιμά! Η Donatella επίσης υποστηρίζει ότι για τα κεφτεδάκια αρκεί να πάρεις λίγο μοσχαρίσιο κιμά σε αντίθεση με τον περισσότερο κόσμο που προτιμάει ένα μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου.

Τηγάνι

Και ερχόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι- το τηγάνισμα πρέπει να είναι σωστό ώστε να μην μείνει άψητο το κεφτεδάκι στη μέση αλλά να μην καεί απ' έξω. Για να το πετύχεις αυτό αρχικά πρέπει να πλάσεις τα κεφτεδάκια στο ίδιο μέγεθος, να τα ρίξεις σε καυτό λάδι και να τα τηγανίσεις το πολύ 5 λεπτά από κάθε πλευρά- μέχρι να πάρουν χρώμα. Επίσης να θυμάσαι ότι καλό είναι να μην παραγεμίζεις το τηγάνι γιατί έτσι πέφτει η γρήγορα θερμοκρασία του λαδιού και τα κεφτεδάκια δεν πρόκειται να τηγανιστούν σωστά.
ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα