Χοιρινό με πορτοκάλι

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ:

2 κ. χοιρινή σπάλα  

Για τη μαρινάδα:

χυμός από 2 πορτοκάλια

χυμός από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

1 φλυτζάνι λευκό κρασί ( ΣΑΜΟΣ)
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο / 1 κουταλιά του γλυκού raselhanout

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες:

1 1/2 κ. πατάτες ή γλυκοπατάτες μικρές ολόκληρες ή πιο μεγάλες κομμένες στη μέση

1 πορτοκάλι καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες

1 φλυτζάνι ντομάτες λιαστές

1 φλυτζάνι σύκα ξερά

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε νιφάδες 

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 

Σε ένα σκεύος που χωράει ίσα-ίσα το χοιρινό κρέας βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και το κρέας. Το αφήνουμε για 3-4 ώρες και το γυρίζουμε μερικές φορές για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.Σε ένα άλλο σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κρέας (μετά το μαρινάρισμα) σε ένα ταψί. Στα υγρά της μαρινάδας βάζουμε το μείγμα με τις πατάτες και όλα μαζί τα βάζουμε στο ταψί με το χοιρινό κρέας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αν πάρουν χρώμα, μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψί με λαδόκολλα και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα