Τσιζκέικ εύκολο με μπισκότα

Τσιζκέικ εύκολο

Υλικά για ένα γλυκό 6 μερίδων

24 μπισκότα (266 γρ.) σοκολάτας γεμιστά τύπου oreo

1 κ.σ βούτυρο λιωμένο

500 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

300 γρ . Σαντιγύ  (προαιρετικά)

Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . θρυμματίζουμε  τα μπισκότα (κρατάμε 3-4 στην άκρη για το πασπάλισμα στο τέλος ). Ενώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και στρώνουμε το μίγμα στον πάτο ενός δαχτυλιδιού φόρμας που την έχουμε βάλει σε λαμαρίνα φούρνου. Με σπάτουλα στρώνουμε καλά το μίγμα ώστε να είναι ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους . Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα  και να αφρατέψει.  Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα .

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί –ελαφρώς χτυπημένο με το μίγμα κρόκοι αυγών –ζάχαρη . Όταν αποκτήσουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα προσθέτουμε και τα ασπράδια των αυγών  χτυπημένα σε μαρέγκα .

Το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από το μίγμα των μπισκότων .Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά . Αφου το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε .

Την ώρα του σερβιρίσματος στρώνουμε τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που είχαμε κρατήσει από την αρχική ποσότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα