Pancakes ολικής με φρούτα

Pancakes ολικής με φρούτα

ΥΛΙΚΑ

90 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

90 γρ. αλεύρι, ολικής

3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

½ κ.γ. αλάτι

1 αυγό, medium

270 ml γάλα, πλήρες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

80 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. γιαούρτι

Για το σερβίρισμα:

1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες

130 γρ. φράουλες

Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το παραπάνω υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε ένα υγρό ομογενοποιημένο μείγμα.

3Έπειτα, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό χαρτί.

4Στη συνέχεια, ρίχνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο τηγάνι. Μόλις τα pancakes ξεκινήσουν να βγάζουν φουσκάλες, τα γυρνάμε ανάποδα με μία σπάτουλα. Τα αφήνουμε για 30-40 δευτερόλεπτα και τα αποσύρουμε από το τηγάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.

5Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6Για το σερβίρισμα: Περιχύνουμε τα pancakes με το μείγμα με το γιαούρτι, ρίχνουμε από πάνω μερικά κομμάτια μπανάνας και φράουλας και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα