Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλο

Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα τρουφάκια

200 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. Πραλίνα φουντουκιού

300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

Υλικά για την επικάλυψη

350 γρ. Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

70 γρ. Αμύγδαλο, χοντροκομμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα, την σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κάθε 15 λεπτά, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε το μείγμα. Θέλουμε το μείγμα να έχει την υφή μίας παχύρευστης επικάλυψης.

3Μόλις περάσει η 1 ώρα, αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και παράλληλα στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα άλλο ταψί.

4Κόβουμε την άκρη τη σακούλας ζαχαροπλαστικής με ένα ψαλίδι, την πιέζομε και βγάζουμε μια ποσότητα βάρους 20 γρ. περίπου πάνω στη λαδόκολλα. Κόβουμε και συνεχίζουμε στο επόμενο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το περιεχόμενο της σακούλας.

5Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά αφαιρούμε από το ψυγείο.

6Παράλληλα αδειάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη και σε ένα δεύτερο τα αμύγδαλα.

7Φοράμε γάντια μίας χρήσης, παίρνουμε τα τρουφάκια και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια. Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ακόμη.

8Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μπολ με την σοκολάτα που μας έμεινε, και όταν αφαιρέσουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο, τα βουτάμε ώστε να καλυφθούν τελείως.

9Τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα για 5 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα