Πεντανόστιμος και εύκολος κορμός με χαλβά

ΥΛΙΚΑ

3 φύλλα κρούστας (αυτά που χρησιμοποιούμε στο μπακλαβά)

300 γρ. χαλβά από σουσάμι

100 γρ. μαύρες σταφίδες

100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Σουσάμι, για το πασπάλισμα της πίτας

Ηλιέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χαλβά και τον τρίβουμε με τα χέρια μας.

2Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μπολ τα φουντούκια, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σοκολάτα.

3Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.

4Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με ηλιέλαιο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

5Βάζουμε από πάνω το επόμενο φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε και αυτό με ηλιέλαιο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το τελευταίο φύλλο.

6Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση και ξεκινώντας από την κοντή πλευρά των φύλλων τυλίγουμε σε ρολό.

7Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με ηλιέλαιο, χαράζουμε την επιφάνεια του ρολού με ένα μαχαίρι σε τρεις μεριές και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

8Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά.

9Μόλις ετοιμαστεί η πίτα αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα