Γρήγορο τσουρέκι με αμυγδαλόκρεμα

Γρήγορο τσουρέκι με αμυγδαλόκρεμα

Μία συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου τσουρέκι, δίνει ο pastry chef, Γιώργος Πότσης.

Πάρτε χαρτί, στυλό και σημειώστε τα υλικά

Ζύμη γρήγορου τσουρεκιού:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό 2 κρόκοι 1 αυγό 2γρ στιγμιαίο καφέ 3γρ αλάτι βανίλια 160γρ γάλα χλιαρό 30γρ μαγιά

Νωπή Αμυγδαλόκρεμα: 1 αυγό 50γρ άχνη 50γρ αμύγδαλο τριμμένο 50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 30γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γέμιση: 4γρ κανέλα 80γρ ζάχαρη κρυσταλλική 100γρ καρύδια χοντροσπασμένα 120γρ σταφίδες ξανθές.

Γέμιση: 4γρ κανέλα 80γρ ζάχαρη κρυσταλλική 100γρ καρύδια χοντροσπασμένα 120γρ σταφίδες ξανθές

Συνταγή για μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26εκ.

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη τσουρεκιού: Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα. Ζυγίστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε και το γάλα με την μαγιά. Ζυμώστε στο μίξερ με το γάτζο ή ακόμα και μίξερ να μην έχετε μπορείτε να το ζυμώσετε στο χέρι. Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για 30’ περίπου. Παράλληλα ξεκινήστε την αμυγδαλόκρεμα.

Αμυγδαλόκρεμα: Ανακατέψτε το μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά και κρατήστε το μίγμα στην άκρη.

Γέμιση: Ζυγίστε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα.

Σύνθεση: Αφού το ζυμάρι σας έχει ξεκουραστεί, ανοίξτε το με τον πλάστη σε μακρόστενο φύλλο. Αλείψτε πάνω την αμυγδαλόκρεμα και πασπαλίστε με το μίγμα της γέμισης. Τυλίξτε το ζυμάρι σε ρολό. Κόψτε το ρολό κατα μήκος ώστε να εμφανιστεί η γέμιση. Έτσι θα έχετε δύο μακρυά φυτίλια και τυλίξτε τα σε πλεξούδα. Κάντε το μία κουλούρα και βάλτε το στη φόρμα,στην οποία έχετε βάλει λαδόκολλα στον πάτο. Αφήστε το σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο του. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 30’.

Tips: Με το που θα το βγάλετε από τον φούρνο, ξεκολλείστε το από τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι και αλείψτε το με ζεστή μαρμελάδα βερύκοκο. Θα είναι τραγανό από έξω και ζουμερό μέσα.

Από τον pasty chef, Γιώργο Πότση

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα