Τάρτα μήλου, Εύκολη συνταγή

Τάρτα μήλου , Εύκολη συνταγή

Υλικά για 6 άτομα (3 τάρτες διαμέτρου 18 εκ.)

1 φύλλο σφολιάτας  ή 2 φύλλα γαλλικής σφολιάτας

500 γρ . μήλα

150 γρ. ζάχαρη

1 μπαστουνάκι βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας

Χυμό από μισό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη γαρνιτούρα

5 μήλα γκόλντεν

200 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κ.σ κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

60 γρ. βούτυρο

 

Διαδικασία

Για την κρέμα μήλου: καθαρίζουμε τα μήλα και τα  κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη , τη βανίλια και 100 γρ. νερό.  Προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και το ξύσμα από ένα ολόκληρο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το  φούρνο στους 200 βαθμούς . κόβουμε στη ζύμη 3 δίσκους διαμέτρου 18 εκατοστών.  Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε  στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε τη κρέμα μήλου στους δίσκους ζύμης αφήνοντας 3 εκ. γύρω γύρω χωρίς κρέμα. καθαρίζουμε τα μήλα γκόλντεν και τα κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια .τοποθετούμε τα κομμάτια μήλου πάνω στους δίσκους σε σχήμα κυκλικό το ένα σχεδόν κολλητά στο άλλο . πασπαλίζουμε τις 3 τρεις τάρτες με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης άχνης  και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Ψήνουμε στο φούρνο  για 20 λεπτά . βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά για να καραμελώσουν τα μήλα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνουμε την κάθε τάρτα με λίγη κρέμα γάλακτος .

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα