Ρολά σφολιάτας με μήλο και κανέλα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον γευστικό συνδιασμό μήλου και κανέλας; Ενα επιδόρπιο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι...

Υλικά για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα

Εκτέλεση

Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβετε τα μήλα και τα στύβετε πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
Ανοίγετε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο.
Το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μήλα και το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτετε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
Βάζετε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
Με μεγάλη προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβετε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα ρολά ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι).
Πασπαλίζετε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη ή αν θέλετε με λευκό γλάσο ζάχαρης και ψήνετε για 30 λεπτά.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα