Το Ζαχαρόσπιτο των Χριστουγέννων

Φτιάξτε ένα ζαχαρόσπιτο που θα ζηλέψουν και τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ας δούμε παρακάτω τη συνταγή...

 

Υλικά:

 

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ.καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι δηλ. όσο πιάσουν τα τρία μας δάκτυλα

500 γρ, αλεύρι 55% για όλες τις χρήσεις και κοσκινισμένο μαζί με όλα τα καρυκεύματα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 κ.γ. κάρδαμο 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, κατόπιν ρίχνουμε το αυγό και τέλος όλα τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και παίρνουμε μια αφράτη ζύμη την οποία τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν την ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη μας βάζοντας λαδόχαρτο κάτω και πάνω και κόβουμε τα πατρόν μας.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στα λαμαρινάκια μας βάζουμε λαδόχαρτο, για 20 λεπτά περίπου, αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να σφίξουν και αρχίζουμε να τα κολλάμε με γλάσσο.

Αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά πρέπει να τη δοκιμάσεις

Πρώτα τα πλαϊνά, αφήνουμε να δέσει το γλάσσο μας και κατόπιν την οροφή. Από κει και μετά διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας, με καραμελάκια, κουφετάκια, αστεράκια μπορούμε να φτιάξουμε και γλυφιτζούρια με ζαχαρόπαστα και ότι άλλο θέλουμε.

 

Γλάσσο 600 γρ. άχνη ζάχαρη 3 ασπράδια αυγών 3-4 σταγόνες λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Τα τοποθετούμε όλα μαζί στο μίξερ με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και μετά στην δυνατή για 10 λεπτά, ο χρόνος είναι σημαντικός για να σφίξει το γλάσσο μας και να δέσει το σπιτάκι μας.


Οι διαστάσεις:




 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

 

Executive Pastry Chef Μαρκέλα Παππά


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα