Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με επικάλυψη κακάου με 3 μόνο υλικά. Μια εύκολη συνταγή για μια γευστική εύκολη σοκολατένια λύση στο ψυγείο μας για τους καλεσμένους μας

Υλικά συνταγής

Για τα τρουφάκια:
300 γρ κρέμα γάλακτος
275 γρ κουβερτούρα 70% κομμένη σε μικρά κομματάκια
Για την επικάλυψη:
Κακάο, σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν-μαρί.
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σ” ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου.
Με ένα μικρό κουτάλι, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ, πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο.Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.Συντηρούμε στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη άχνη.
Decadent_Chocolate_Truffles_W1022080806




yiannislucacos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα