ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ

ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

ΥΛΙΚΑ

4 kg μεγάλες και χοντρόφλουδες ρώγες από σταφύλι σταφίδα
3 kg ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού χυμός πορτοκαλιού (χυμός δύο πορτοκαλιών περίπου)
χυμός ενός λεμονιού
200 gr σουσάμι
2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
250 gr αμύγδαλα ασπρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα σταφύλια και αφαιρούμε προσεκτικά τις ρώγες. Ζυγίζουμε τις ρώγες. Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις ρώγες σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι ζάχαρη. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 6 ώρες εκτός ψυγείου ή για 12 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και το χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις παρατηρήσουμε έντονο κοχλασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Διακόπτουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις το γλυκό κρυώσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα με στεγνή πετσέτα. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.

Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 15 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει μετράμε 15 λεπτά). Διακόπτουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε το γλυκό για 5 λεπτά. Αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι

ΠΗΓΗ:  gourmed.gr

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Γλυκά

Madata.GR
Σχολιάστε το άρθρο: