ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
800 ml φρέσκο γάλα
1 μεγάλο κουτί εβαπορέ light(αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού)
8 κ.σούπας ζάχαρη
1 κουτί ανθος αραβοσίτου βανίλια(από το οποίο έχουμε αφαιρέσει 1+1/2 κ.σούπας σκόνη)
1 βάζο καραμέλα γάλακτος
2 φακελάκια σκόνη καφέ εσπρέσο
1 φλυτζανάκι καφέ λικερ Baileys
100 ml φρέσκο γάλα και 1/4 κούπας Baileys (για τα μπισκότα)
τριμμένη κουβερτούρα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και κάνουμε μια στρώση μπισκότα,που προηγουμένως τα έχουμε βρέξει στο μίγμα γάλακτος και λικέρ.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μόνα τους. Προσθέτουμε όλα τα γάλατα κρύα, ρίχνουμε και τη σκόνη του καφέ, ανακατεύουμε να διαλυθούν ,ανάβουμε το μάτι και βράζουμε την κρέμα ώσπου να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το φλυτζανάκι με το λικέρ και επίσης 4 κ.σούπας καραμέλα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα.
Περιχύνουμε με 2 κ.σούπας καραμέλα γάλακτος.
Κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και άλλες 2 κουταλιές καραμέλα από πάνω.
Παίρνουμε μπισκότα που περίσσεψαν και τα σπάζουμε με τα χέρια σε όσο πιο ψιλά κομματάκια μπορούμε. Καλύπτουμε με τα τρίμματα την επιφάνεια του γλυκού.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με λίγη καραμέλα ακόμη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο, στη συντήρηση, να παγώσει.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα