Προγνωστικά Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ειδικά στοιχήματα σε ένα διαφορετικό ντέρμπι

Προγνωστικά Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ειδικά στοιχήματα σε ένα διαφορετικό ντέρμπι

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα που δίνουν σήμερα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κεντρίζει το ενδιαφέρον από το κουπόνι του μπάσκετ και έχουμε τα προγνωστικά και ειδικά στοιχήματα.

Ντέρμπι «αιωνίων» νο.5 για φέτος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου αναφέραμε πως είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ο λόγος είναι απλός. Οι «πράσινοι» δεν έχουν πλέον τον Ντέγιαν Ράντονιτς στην άκρη του πάγκου, αλλά τον Χρήστο Σερέλη. Κι αν ο πρώην τεχνικός του Λαυρίου δεν είναι ένα όνομα… Euroleague, έχει φέρει ηρεμία και ισορροπία στους «πράσινους».

Το σημερινό ντέρμπι, λοιπόν, έχει τις ιδιαιτερότητες του και έχουμε ένα ειδικό άρθρο, με προγνωστικά αναφορικά με όσα θα δείξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Ζει για αυτό το ντέρμπι

Οι προπονητές που αναλαμβάνουν τις τύχες μιας ομάδας μεσούσης της σεζόν ζουν και αναπνέουν για πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια. Ποια είναι αυτά; Τα ντέρμπι με τους μεγάλους αντιπάλους. Ακούγεται ρομαντικό ή ουτοπικό, πολλοί είναι, όμως, οι προπονητές που σκέφτονται πως θα διαχειρίζονταν τέτοιου είδους παιχνίδια, αν ήταν προπονητές του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Τι θέλουμε να πούμε; Δεν είναι προϊόν ρεπορτάζ, αλλά ο Χρήστος Σερέλης ζει και αναπνέει για αυτό το παιχνίδι. Μιλάμε για ένα ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να είναι στα… σχοινιά, εξαιτίας του 12-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Αυτό από μόνο του δεν δίνει προβάδισμα στους «πράσινους». Μην ξεχνάμε πως το «τριφύλλι» έχει την παθογένεια να έχει σχεδόν διαφορετική ομάδα μεταξύ Euroleague και Basket League. Ο δε τραυματισμός του Ματέους Πονίτκα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξίσωση για το «τριφύλλι». Δεδομένα, όμως, θα είναι βελτιωμένος και αισθητά πιο διαβασμένος σε σχέση με προηγούμενα ντέρμπι.

Πώς μεταφράζουμε, όμως, στοιχηματικά αυτή την προσέγγιση; Ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν χάσει, δεν θα είναι με μεγάλη διαφορά στο σκορ. Είναι, λοιπόν, ένα καλό σημείο ο άσος με το χάντικαπ στο +4,5 σε απόδοση 1.90 στο Betshop.

Αλλαγή νοοτροπίας

Τι έχει αλλάξει, όμως, ο Χρήστος Σερέλης με την έλευση του στον Παναθηναϊκό; Κυρίως τη νοοτροπία με την οποία παίζουν οι παίκτες του και το κλίμα στην ομάδα. Κακά τα ψέματα, στην εποχή του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν βλέπαμε ομαδικό κλίμα. Η έλευση του Ντουέιν Μπέικον και ο τρόπος με τον οποίο έπαιζαν οι «πράσινοι» (μονίμως isolation με τον Αμερικανό σε ρόλο πρωταγωνιστή), είχε δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα.

Ο τρόπος με τον οποίο θέλησε να επαναφέρει το ομαδικό κλίμα ο Σερέλης, μα κυρίως η προσγείωση του Μπέικον στην ομαδική πραγματικότητα, έφεραν αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός forward δεν έχει ως αποκλειστικό στόχο να πάρει τη μπάλα και να εκτελέσει. Είδαμε στον τελευταίο αγώνα με τη Βιλερμπάν να μοιράζει 3 ασίστ, να έχει 3 κλεψίματα και γενικότερα να έχει ομαδικό πνεύμα.

Σαφώς είναι και πάλι ο παίκτης με το πιο κρύο αίμα που θα πάρει τη δύσκολη προσπάθεια. Ο ομαδικός Μπέικον, όμως, μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο τον Παναθηναϊκό, συγκριτικά με τον μονοδιάστατο Μπέικον. Κόντρα στον Ολυμπιακό που ξέρει πώς να προσαρμόζει την άμυνα του απέναντι σε σκόρερς, πιστεύουμε πως ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού θα ψάξει και πάλι τις ασίστ. Γι’ αυτό και ένα πολύ καλό σημείο στα προγνωστικά μπάσκετ (κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε για όλα τα προγνωστικά μπάσκετ της ημέρας) είναι το over 2,5 στις ασίστ του Μπέικον σε απόδοση 3.30 στη Novibet.

Προγνωστικά Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ποιος θα σταματήσει τον MVP (?)

Όσο προετοιμασμένος, βέβαια, κι αν είναι ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν και παράγοντες που ό,τι προετοιμασία κι αν κάνεις, δεν υπάρχουν λύσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ο υποψήφιος MVP της Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ, δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος αντίπαλος. Είδαμε τον Βούλγαρο forward να πραγματοποιεί μία ακόμα καταπληκτική εμφάνιση την Πέμπτη κόντρα στη Ζαλγκίρις. Και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που παίζει σχετικά αμυντικά και μπορεί να πνίξει τον αντίπαλο στην έδρα της.

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι διπλό, όσον αφορά τον Βεζένκοφ. Αφενός μιλάμε για έναν παίκτη που το ταλέντο του είναι για το NBA. Αφετέρου, οι «πράσινοι» δεν έχουν μία καλή αμυντική λύση στο «4». Ο Γουίλιαμς είναι πολύ κακός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Μαντζούκας δεν είναι ακόμα σε επίπεδο να σταματήσει τον Βεζένκοφ και ο Αγραβάνης επιστρέφει μετά από τραυματισμό που τον κράτησε για καιρό εκτός.

Πρακτικά, λοιπόν, ο Βεζένκοφ θα αποτελέσει και πάλι την αιχμή του δόρατος, όσο ο Ολυμπιακός ακουμπά τη μπάλα πάνω του και ο Παναθηναϊκός δεν έχει τρόπους να τον σταματήσει, γι’ αυτό και θα αποτελέσει μία ακόμα επιλογή στα προγνωστικά μας. Συγκεκριμένα, το over 18.5 στους πόντους του Βούλγαρου forward έχει απόδοση 1.80 στη Bet365.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα