Προγνωστικά Formula 1: Με το φαβορί και τον ταχύτερο σε τεράστιες αποδόσεις

Προγνωστικά Formula 1: Με το φαβορί και τον ταχύτερο σε τεράστιες αποδόσεις

Πίστα: Jeddah Corniche Circuit

Ώρα Έναρξης: 19:00

Τηλεοπτική Μετάδοση: ANT1 και ANT1+

Προσγειωνόμαστε στην Σαουδική Αραβία και πάμε σε μια αρχαία πόλη, την Jeddah για τα προγνωστικά της Formula 1 (κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε τα προγνωστικά από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού). Εκεί, στην παραθαλάσσια περιοχή του Corniche, βρίσκουμε την Jeddah Corniche Circuit, εκεί όπου σήμερα θα έχουμε τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για την Formula 1.

 

Η πίστα του σημερινού Grand Prix, είναι από τις πιο γρήγορες στο πρόγραμμα και παρότι είναι πίστα πόλης, καταφέρνει να δώσει μεγάλες ταχύτητες. Έχει μήκος 6.174km και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί σε 50 γύρους. Έχουμε 3 ζώνες ενεργοποίησης του DRS και συνολικά 27 στροφές. Το ρεκόρ εδώ κατέχει από το 2021 ο Lewis Hamilton με χρόνο 1:30.734.

Στην περσινή χρονιά, ο Max Verstappen ήταν ο νικητής σε αυτή την πίστα με τις δύο Ferrari να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο. Τον ταχύτερο γύρο έγραψε ο Charles Leclerc ενώ στα προκριματικά ο  Sergio Perez ήταν ο άνθρωπος που πήρε την pole position, κάτι που έκανε και χθες.

Στα προκριματικά χθες, ο «Checo» πήρε την pole και άφησε πίσω του στην 2η θέση τον  Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος όμως θα εκκινήσει από την 12η θέση λόγω ποινής που έχει. Τον 3ο καλύτερο χρόνο έγραψε ο Fernando Alonso και ακολουθεί, με την Mercedes, ο George Russell. Το μεγάλο φαβορί της χρονιάς, Max Verstappen, έμεινε στην 15η θέση καθώς είδε το μονοθέσιο του να έχει μηχανικό πρόβλημα.

Με «Checo» και… εκπλήξεις

Στο στοιχηματικό κομμάτι της ημέρας έχουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και δύσκολα. Η θέση εκκίνησης για Verstappen (15) και Leclerc (12) περιπλέκει λίγο τα δεδομένα, όμως μπορούμε να βρούμε λάθος αποδόσεις εξαιτίας αυτού, ειδικά σε οδηγούς που μπορούν να πάρουν κάτι από τον σημερινό αγώνα. Πάμε λοιπόν να τις δούμε…

Ο Sergio Perez είναι σωστά το φαβορί και υποθέτω πως η απόδοση του θα έπρεπε να είναι λίγο πιο χαμηλά. Με βάση λοιπόν την δική μου εκτίμηση, υπάρχει αξία στη νίκη του Μεξικανού. Ναι υπολογίζω και τον Alonso καθώς μοιάζει εξαιρετικός φέτος και αυτός αλλά και η ομάδα του γενικά, ο ίδιος όμως δηλώνει ότι στόχος του σήμερα δεν είναι ο Perez, καθώς γνωρίζει την ταχύτητα της Red Bull. Κρατάμε λοιπόν τη νίκη του «Checo» σε απόδοση 2,15.

Ο Ταχύτερος... πληρώνει

Στην αγορά του ταχύτερου γύρου θα κυνηγήσουμε την «έκπληξη». Όπως είδαμε και στον πρώτο αγώνα, οι δυνατοί ήταν στις δικές τους μάχες και στρατηγικές και ο Zhou Guanyu έκλεψε τον ταχύτερο γύρο. Σήμερα έχουμε μια Mercedes σε απόδοση 18,00 που μπορεί να κάνει αυτό και να μας πληρώσει καλά. Ο λόγος για τον George Russell.

Επόμενη σκέψη για την αγορά του ταχύτερου γύρου ο Lance Stroll σε απόδοση 35,00. Έχει το ίδιο μονοθέσιο  με τον Alonso, έχει ταχύτητα και θα βρει τον τρόπο να μπει σε γρήγορες μάχες. Τρίτη σκέψη ο Pierre Gasly. Είχε τον 2ο ταχύτερο γύρο στον προηγούμενο αγώνα αλλά σήμερα η πίστα του ταιριάζει πιο πολύ και φάνηκε γενικά ότι η Alpine τα πήγε εξαιρετικά χθες. Στo 100,00 η απόδοση του.

Τέλος θα πάμε με μία ακόμη μεγαλύτερη απόδοση από τις προηγούμενες. Ήδη έκανα αναφορά στον George Russell και τον ταχύτερο γύρο. Ξέρω ότι η Mercedes δείχνει και φέτος αδυναμίες αλλά είναι μια ομάδα που ποτές δεν μπορείς να ξεγράψεις. Είμαστε σε μια πίστα που μπορεί να φέρει εκπλήξεις και αλλαγές. Έχουμε πολύ υψηλές ταχύτητες, έχουμε 3 DRS και μονοθέσια να περνάνε ξυστά από τους τοίχους. Με την τακτική της αλλά και την ποιότητα του οδηγού, μπορούμε να δούμε τη νίκη του Russell σε συνδυασμό με τον ταχύτερο γύρο σε απόδοση 501,00.

Formula 1 - Επιλογές

FORMULA 1 STC SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2023

Νικητής αγώνα: S. Perez @2.15 *20 μονάδες στην Bet365

Ταχύτερος γύρος: G. Russell @18.00 *5 μονάδες στην Stoiximan.gr

Ταχύτερος γύρος: L. Stroll @35.00 *5 μονάδες στην Fonbet

Ταχύτερος γύρος: P. Gasly @101.00 *1 μονάδα στην Novibet

Ταχύτερος γύρος & Νικητής αγώνα: G. Russell @501.00 *1 μονάδα στην Bet365

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα