Προγνωστικά Euroleague: Αναμένεται μεγάλο σκορ στη Μαδρίτη

Προγνωστικά Euroleague: Αναμένεται μεγάλο σκορ στη Μαδρίτη

Βραδιά Euroleague η σημερινή και το BetMarket.gr έχει τις αναλύσεις και τα προγνωστικά της 12ης αγωνιστικής!

Η 12η αγωνιστική της Euroleague είναι προ των πυλών και το BetMarket.gr έχει ξεχωρίσει προγνωστικά μπάσκετ και αναλύσεις για τέσσερις αγώνες.

Πλησιάζουμε αισίως στο φινάλε του α’ γύρου της φετινής Euroleague. Ενός πρωταθλήματος που πιθανώς ξεπερνάει κάθε ανταγωνισμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο και μόνο αν δούμε ότι η 15η Μπάγερν Μονάχου είναι δύο νίκες μακριά από την οκτάδα, καταλαβαίνει κανείς το επίπεδο ανταγωνισμού.

Παναθηναϊκός - Ολίμπια Μιλάνο

Το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εν Ελλάδι, με τους «πράσινους» να πατούν παρκέ, λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη Euroleague, βρήκε χημεία και ρυθμό και πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες. Αποκορύφωμα ήταν η εκτός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί είχαν μέχρι τότε αλώβητοι έδρα. Δεν είναι, όμως, μόνο οι νίκες, αλλά και το γεγονός ότι στα 2/3 παιχνίδια το «τριφύλλι» είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μεγάλο ρόλο, πάντως, σε αυτή την ανοδική πορεία, έχει παίξει τόσο η έλευση του Ντουέιν Μπέικον, όσο και η είσοδος του Νέιτ Ουόλτερς. Θυμίζουμε ότι το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς έπαιξε τα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης χωρίς τον Αμερικανό «άσο». Σήμερα, θα πρέπει να κάνει το ίδιο, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Η Μιλάνο, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναλύσεις, είναι η απογοήτευση της φετινής Euroleague. Μια ομάδα με τεράστιο ταλέντο ατομικά, όμως με πάρα πολλούς τραυματισμούς και ελάχιστη χημεία. Σκεφτείτε ότι και σήμερα έχει δεδομένες τρεις απουσίες (Πάνγκος, Ντατόμε, Σιλντς), με πιθανότητα μίας ακόμα (Τόνουτ). Κι όμως, πάντως, στα τελευταία παιχνίδια κάτι καταφέρνει. Πήρε και μία επιβλητική νίκη κόντρα στη Σάσαρι στην Ιταλία, οπότε ίσως πάρει τα πάνω της.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε στη διάθεση του τον Ουόλτερς, θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Χωρίς κλασσικό point guard, όμως, πιθανώς να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι εκτός είναι και ο Γκριγκόνις, οπότε οι «πράσινοι» δεν έχουν στη διάθεση τους, τους δύο βασικούς περιφερειακούς τους. Η Μιλάνο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιδράσει και στη Euroleague βάσει της ποιότητάς της. Θα πάμε, λοιπόν, στο διπλό με το χάντικαπ στο +4,5 σε απόδοση 1.90.

Άλμπα Βερολίνου - Φενέρμπαχτσε

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, κυρίως ως προς τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τη διεξαγωγή του. Η Φενέρμπαχτσε ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας χωρίς τον Σκότι Γουίλμπεκιν και τον ΝτεΣόν Πιερ, την ώρα που αμφίβολος είναι και ο Νεμάνια Γκούντουριτς. Πρακτικά, δηλαδή, τα «καναρίνια» θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, όσον αφορά την παραγωγή πόντων. Αυτό πιθανώς να θέλει να πάρει με το μέρος της η Άλμπα Βερολίνου.

Οι Γερμανοί μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα, είναι σε… ύπνωση. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν πως ήταν λογικό το σερί ηττών. Μιλάμε για ένα σύνολο που είχε πολλούς τραυματισμούς. Παρόλα αυτά, στα τρία τελευταία παιχνίδια, η Άλμπα παρουσιάζει βελτίωση. Με εξαίρεση το δ’ δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό, που εν τέλει έχασε με 86-76, στα άλλα δύο παιχνίδια, το σύνολο των διαφορών ήταν 6 πόντοι. Και ο ένας εκ των δύο αντιπάλων ήταν η Μπαρτσελόνα.

Η Άλμπα έχει τις ιδεατές συνθήκες για να πάρει θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Και η Φενέρμπαχτσε στα δύο τελευταία παιχνίδια σε Euroleague και Τουρκία δεν πατάει καλά. Εμείς θα προτιμήσουμε παρόλα αυτά ένα ειδικό στοίχημα στα προγνωστικά μας στη Euroleague. Είπαμε και παραπάνω για τις απουσίες του Δημήτρη Ιτούδη. «Αναγκαστικά» το σκορ θα πάει σε άλλους παίκτες. Ο Κάρσεν Έντουαρντς είναι παίκτης που παίρνει πολλές προσπάθειες. Ακριβώς επειδή προσπαθεί να μπει στο σύνολο, ο Δημήτρης Ιτούδης του δίνει μία ελευθερία στα σουτ. Θα στηρίξουμε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση το over 9.5 στους πόντους του Τούρκου σε απόδοση 2,35.

Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας

Το ντέρμπι της αγωνιστικής και ένα από τα πιο σκληρά ντέρμπι όλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα του Βελιγραδίου είναι πιθανώς πιο «σκληροπυρηνικά» και από τους δικούς μας πρέσβεις. Το θετικό είναι πως πλέον, τόσο η Παρτιζάν, όσο και ο Ερυθρός Αστέρας, έχουν ανεβάσει και το επίπεδο τους εντός παρκέ.

Η Παρτιζάν είναι ένα «τρένο» που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το έχει βάλει σε ράγες και πάει πολύ καλά στη Euroleague, αναλογικά και με τις δυνατότητες της. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ρόστερ με πολύ μικρό rotation, μικρό budget, όμως ο κορυφαίος προπονητής έχει τον τρόπο του. Ο Ερυθρός Αστέρας από την άλλη ξεκίνησε νωθρά. Είχαμε επισημάνει σε παλαιότερα προγνωστικά μας στη Euroleague το κακό ξεκίνημα. Άλλαξε προπονητή, άλλαξε βασικό point guard και αισίως μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Δεν το λες και άσχημα.

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι είναι ντέρμπι. Τα περισσότερα στοιχηματικά sites έχουν ως ακλόνητο φαβορί την Παρτιζάν, όμως δεν ξέρουμε πόσο αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα αυτό. Το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει πετύχει καλό σερί νικών, ξέρει από σκληρές έδρες, μα κυρίως μιλάμε για ντέρμπι. Μπορεί να κερδίσει στο τέλος η Παρτιζάν, αλλά έχει μία υπερβολή ο άσος μεταξύ του 1,40 και 1,50. Θα πάμε, λοιπόν, στα προγνωστικά Euroleague με το διπλό με το χάντικαπ στο +4,5 σε απόδοση 1.96. Για μεγαλύτερο ρίσκο, το “διπλό” βρίσκεται στο 2.75 της ίδιας στοιχηματικής.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μονακό

Η αγωνιστική βραδιά κλείνει με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μονακό. Οι Μαδριλένοι διάγουν μία εξαιρετική περίοδο, μιας και παρά τις απουσίες τους, παίζουν εκπληκτικό και συνάμα αποτελεσματικό μπάσκετ. Έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό από την Κωνσταντινούπολη και συνέχισαν την επίσης ξέφρενη πορεία τους στην ACB, συντρίβοντας τη Βαλένθια. Ο Τσους Ματέο αξίζει συγχαρητήρια, μιας και τηρεί πιστά το πλάνο του Πάμπλο Λάσο, χωρίς να έχει πειράξει τις ισορροπίες στην ομάδα.

Η Μονακό, από την άλλη, συνεχίζει και αυτή την πρωτόγνωρη πορεία της στη Euroleague. Μία ομάδα που πέρυσι έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, φέτος απέχει μόλις μία νίκη από την κορυφή και θα διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας. Το θετικό για τους Μονεγάσκους είναι πως την περίοδο «κοιλιάς», ακολούθησε ένα σημαντικό διπλό ψυχολογίας στο Αστρομπάλ επί της πολύ κακής Βιλερμπάν.

Η Μονακό πέτυχε 84 πόντους στο Αστρομπάλ. Άλλους 81 στο ΣΕΦ και 83 στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να πούμε ότι δεν την επηρεάζουν ούτε οι σκληρές άμυνες, ούτε οι έδρες. Θα πάμε, λογικά, σε μεγάλο σκορ. Το over 164,5 έχει απόδοση ένα 1,90.

Betmarket Προγνωστικά Euroleague

  • 21:00 - Παναθηναϊκός - Ολίμπια Μιλάνο - 2 (+4,5 χάντικαπ) (1,90)

  • 21:00 - Άλμπα Βερολίνου - Φενέρμπαχτσε - Κάρσεν Έντουαρντς Over 9,5 πόντοι (2,25)

  • 21:30 - Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας - 2 (+4,5 χάντικαπ) (1,96)

  • 22:00 - Ρεάλ Μαδρίτης - Μονακό - Over 164,5 (1,90)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα