Προγνωστικά Μπάσκετ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τριάδα επιλογών στο ντέρμπι «αιωνίων»

Προγνωστικά Μπάσκετ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τριάδα επιλογών στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της Basket League και το Betmarket.gr έχει εντοπίσει τα προγνωστικά του αγώνα.

Συνεχίζουμε το σερί που έχουμε χτίσει, μιας και πέρασαν και τα χθεσινά προγνωστικά μπάσκετ μας, σήμερα όμως το μενού έχει ντέρμπι «αιωνίων».

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά φέτος. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν παίξει για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 67-52. Από τότε μέχρι σήμερα, βέβαια, έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Θυμίζουμε ότι καθημερινά μπορείτε να διαβάζετε και τη στήλη του NBA με το σημείο της ημέρας. Φυσικά, τα προγνωστικά δεν τελειώνουν μόνο στο μπάσκετ. Το BetMarket.gr σας παρουσιάζει καθημερινά αναλύσεις εις βάθος για το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι σε εξέλιξη.

Ας δούμε, λοιπόν, την ανάλυση και τα προγνωστικά του ντέρμπι των «αιωνίων».

Έχει αλλάξει από τον Οκτώβριο ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε για μάχη ανάμεσα στους δύο διεκδικητές των εγχώριων τίτλων, είναι συνήθως από το τελευταίο τους παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός σε εκείνο το παιχνίδι. Φυσικά, ήταν σχεδόν λογικό να ήταν κακός στις αρχές του Οκτωβρίου. Ήταν μία ομάδα με καινούριο προπονητή και 11 καινούριους παίκτες. Από αυτούς, μάλιστα, έλειπε ο βασικός point guard, ο Νέιτ Γουόλτερς. Ήταν φυσικό επακόλουθο να χάσει ένα παιχνίδι, κόντρα σε μία «μονταρισμένη» ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Μην ξεχνάμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ίδιο προπονητή τα τελευταία δύο χρόνια, ίδιο βασικό κορμό και απλά προχώρησαν σε μικρές διαφοροποιήσεις.

Από τότε μέχρι σήμερα, το «τριφύλλι» απέκτησε ρόλους και χημεία στο ρόστερ του. Ο Γουόλτερς επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Το βασικότερο, όμως, όλων είναι πως σε αυτό το ρόστερ προστέθηκε και ο Ντουέιν Μπέικον. Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από έναν παίκτη που θα παίρνει τη μπάλα και θα έχει τον τρόπο να τη βάλει στο καλάθι. Ο Αμερικανός το κάνει και με το παραπάνω, οπότε «ξεκλείδωσε» και όλους τους συμπαίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Μονακό

Η δεύτερη σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει, αναφορικά με το σημερινό ντέρμπι «αιωνίων» και τα προγνωστικά, είναι η σύγκριση μεταξύ της περσινής Μονακό και του φετινού Παναθηναϊκού. Ο λόγος είναι προφανής. Πέρυσι η Μονακό είχε στις τάξεις της τον Ντουέιν Μπέικον και τον Πάρις Λι. Φέτος αμφότεροι φορούν τη φανέλα του «τριφυλλιού». Υπάρχει, όμως, μία πολύ σημαντική διαφορά.

Η μεν Μονακό είχε (και εξακολουθεί να έχει δηλαδή) τον Μάικ Τζέιμς στο ρόστερ της, έχει δηλαδή έναν ακόμα παίκτη με το στοιχείο του απρόβλεπτου. Πέραν του Μπέικον. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτόν τον παίκτη αντίστοιχα στον «άσο», αλλά στο «4». Ο Ντέρεκ Ουίλιαμς είναι ένας από τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά φέτος στους «πρασίνους», δείχνοντας το περίσσιο ταλέντο που διαθέτει.

Αυτή η συνθήκη δημιουργεί το εξής ζήτημα για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να ανέβει στο «4» ο Μπέικον, όπως συνέβαινε στη Μονακό στα περσινά playoffs. Το μόνο που ίσως δούμε είναι να εναλλάσσονται μεταξύ τους οι Μπέικον και Ουίλιαμς στο «3» και το «4». Ο Ουίλιαμς είναι καθαρό «4», έχει, όμως, την τεχνική να κατέβει. Όσο για τον Μπέικον, σε πιο χαμηλά σχήματα μπορεί να παίξει με άνεση τη θέση του power forward. Το έκανε πέρυσι σε ΣΕΦ και Πριγκιπάτο με τρομερή επιτυχία.

Το ζήτημα με Κάνααν και Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με την ίδια λογική και την ίδια συνέπεια στα αποτελέσματα από την περσινή σεζόν. Είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν με τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στη Euroleague, κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και Μπάγερν Μονάχου. Η συνέχεια είχε δύο εκτός έδρας ήττες από Μακάμπι και Εφές Αναντολού, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε και δύο εντός έδρας ήττες από Μονακό και Βαλένθια.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν με την ίδια συνταγή με πέρυσι και καλά κάνουν. Το μοναδικό ζήτημα είναι ότι στην περσινή συνταγή υπήρχε το συστατικό του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ φέτος υπάρχει αυτό του Αζέια Κάνααν. Μιλάμε για δύο παίκτες που αμφότεροι έχουν το μακρινό σουτ, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο μεν Ντόρσεϊ είναι ένα κλασσικό «2» που έχει το spot shot, ο δε Κάνααν είναι ένας παίκτης που θέλει περισσότερο τη μπάλα στα χέρια και έχει στο μυαλό του την ντρίπλα. Αυτή η διαφορά ανάμεσα τους δημιουργεί την εξής συνθήκη για τον Ολυμπιακό. Στα κενά διαστήματα του, όπως είχε και πέρυσι, δεν έχει έναν παίκτη στους starters να τελειώσει τη φάση από μακριά. Αντίστοιχα, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που έχει τρομερή βελτίωση, δεν είναι ακόμα ο παίκτης εκείνος που θα λειτουργήσει σαν αντι-Ντόρσεϊ. Γι’ αυτό και πληρώνουν οι Πειραιώτες αυτά τα κενά διαστήματα.

Προγνωστικά – Ντέρμπι «αιωνίων»: Υπερβολική απόδοση

Τα παραπάνω αποτελούν μία καλή εικόνα για το τι θα δούμε απόψε στο παρκέ του ΣΕΦ. Ας δούμε, όμως τι ισχύει αναφορικά με τα προγνωστικά του αποψινού ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο Ολυμπιακός, με βάση τα στοιχηματικά sites, είναι το φαβορί για να φτάσει στη νίκη. Αυτό δεν είναι κάτι παράλογο. Είπαμε και παραπάνω, οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμη ομάδα. Ναι μεν έχει κενά διαστήματα, ναι μεν έχει ένα θέμα στο «2», πατάει όμως και πάλι καλύτερα. Αυτό που είναι κάπως παράλογο, είναι η απόδοση του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, το διπλό έχει στα περισσότερα στοιχηματικά sites πάνω από 4.00. Ξαναλέμε ότι προφανώς έχει τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός. Είναι, όμως, ένα ντέρμπι αιωνίων. Μόλις πέρυσι είδαμε τον Παναθηναϊκό με 3 παίκτες (Παπαγιάννη – Παπαπέτρου – Νέντοβιτς) να παίρνει διπλό μέσα στο ΣΕΦ. Φυσικά ακολούθησαν οκτώ σερί νίκες των «ερυθρόλευκων», αλλά υπάρχει μία υπερβολή σε αυτή την απόδοση.

Αυτή την υπερβολή θα εκμεταλλευτούμε και εμείς στα προγνωστικά μας για το ντέρμπι των «αιωνίων» και θα πάμε στο διπλό σε απόδοση 4.75.

Ντέρμπι «αιωνίων» – Ειδικά στοιχήματα: Υπερέχουν Φαλ και Σλούκας

Πάμε στα ειδικά στοιχήματα του ντέρμπι των «αιωνίων» που και εκεί έχουμε εντοπίσει ενδιαφέροντα προγνωστικά.

Θα ξεκινήσουμε με τη μάχη των «ψηλών». Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι που πέρασε απέκτησε τον Αρτούρας Γκουντάιτις, προκειμένου να ματσάρει στα μαρκαρίσματα του Μουσταφά Φαλ. Ο Παπαγιάννης ναι μεν είναι ένας ικανότατος αμυντικός, εξαιρετικός στο rebound και άψογος στο τελείωμα των φάσεων πάνω από τη στεφάνη, δεν μπορεί, όμως, να τα βάλει με κορμιά σαν του Φαλ.

Το ζήτημα, όμως, είναι πως ο Γάλλος σέντερ είναι εξαιρετικός, όταν βρεθεί στο low post. Παρά το μέγεθος του (πλάτος και ύψος), μπορεί να ρολάρει αποτελεσματικά και εφόσον είναι με βλέμμα προς το καλάθι, σπάνια θα το χάσει. Το ζήτημα είναι πόσο θα παίξει ο Γκουντάιτις και πόσο θα προσέξει ο Λιθουανός μη γράψει από νωρίς φάουλ στον πίνακα. Επειδή, όμως, ο Φαλ είναι παίκτης που έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο στο παρελθόν κόντρα στο «τριφύλλι», θα στηρίξουμε στα προγνωστικά μας για το ντέρμπι των «αιωνίων» το over 8,5 στους πόντους του. Η επιλογή αυτή έχει απόδοση 2.04.

Ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες στο σημερινό αγώνα δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σλούκα. Ο ηγέτης των Πειραιώτών παίζει και φέτος με… σπασμένα τα φρένα και αποτελεί τον «εγκέφαλο» της ομάδας, ειδικά στην άμυνα. Η δε κίνηση του μετά από pick στον αριστερό διάδρομο είναι σεμιναριακού επιπέδου. Πολλές φορές για να σταματήσουν οι αντίπαλοι αυτή την κίνηση και κάθε του κίνηση, υποπίπτουν σε φάουλ. Θεωρούμε, λοιπόν, πως μπορεί να πάει αρκετές φορές το βράδυ στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Το over 5,5 στις εκτελεσμένες βολές του Σλούκα έχει απόδοση 2.00.

Betmarket Επιλογές:

Μονά:

  • Basket League – 05/12 – 19:15 – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – 2 (4.75)

  • Basket League – 05/12 – 19:15 – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Μουσταφά Φαλ over 8,5 πόντοι (2.04)

  • Basket League – 05/12 – 19:15 – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Κωστας Σλούκας over 5,5 εκτελεσμένες βολές (2.00)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα