Τελικός Euro 2012: Δάκρυα των Ιταλών και αποθέωση των Ισπανών

Μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Euro 2012, που βρήκε την Ισπανία νικήτρια επί της Ιταλίας με 4-0, οι απογοητευμένοι παίκτες της «squadra azzura» ξέσπασαν σε κλάματα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι πιο έμπειροι παίκτες των Ιταλών, όπως οι Πίρλο και Μπουφόν, έσπευσαν να παρηγορήσουν τους υπόλοιπους.

Στους τέσσερις... ανέμους σκόρπισε η Ισπανία την εθνική ομάδα της Ιταλίας, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο με εμφατική νίκη.

Ο πορτιέρο της Εθνικής Ιταλίας, Τζίτζι Μπουφόν, μίλησε αμέσως μετά τον τελικό για το αποτέλεσμα, χαρακτήρισε την Ισπανία ομάδα «άλλου επιπέδου» και δήλωσε περήφανος για την πορεία της «squadra azzura».

«Η Ιταλία έκανε ένα φανταστικό ταξίδι, αλλά οι Ισπανοί έχουν μία ανεκτίμητη αξία».

«Ο ημιτελικός με την Γερμανία ήταν σαν τελικός, αλλά σήμερα δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Ήταν πολύ ανώτεροι, έτσι ουσιαστικά δεν πονάει το ίδιο. Όταν παίζεις κόντρα σε κάποιον τόσο δυνατό, μπορείς να αποδεχθείς πιο εύκολα την ήττα».

«Κάναμε ένα εξαιρετικό τουρνουά, ήταν ένα όμορφο ταξίδι και φυσικά θες να νικήσεις στον τελικό, αλλά απόψε ο αντίπαλος ήταν άλλου επιπέδου».

«Ευχαριστήσαμε τους φιλάθλους με όλη μας την καρδιά, καθώς δεν μας εγκατέλειψαν και είμαστε υπερήφανοι που τους δώσαμε τόσα συναισθήματα».


Οι ισπανικές εφημερίδες αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ και πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του τροπαίου. El Mundo, Marca, El Pais αποθεώνουν τους πρωταθλητές Ευρώπης με τίτλους όπως «Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε», «Θρυλικοί πρωταθλητές».







Tα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων:

La Repubblica




Messaggero




Corriere della Sera

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα